Televisió
Mèdia 26/09/2023

Toni Soler farà un pas enrere com a presentador de l’'Està passant'

El periodista explica que té diversos projectes en dansa als quals vol dedicar més temps

3 min
Toni Soler

BarcelonaToni Soler ha explicat avui a El Món a RAC1 que aquesta temporada es retirarà progressivament de la seva funció de presentador de l’Està passant. En una conversa amb Jordi Basté per valorar l’arxivament de la querella contra el programa pel gag de la Mare de Déu del Rocío, Soler ha detallat que té diversos projectes en cartera que exigeixen el seu temps i que, per tant, l’Està passant serà cada cop més coral. “Porto sis anys amb l’Està passant i necessito que l’esquema canviï una mica”, ha confessat. D'aquesta manera, a partir de la temporada vinent Soler ja no presentarà el programa.

De fet, els canvis al capdavant de l’espai d’humor de TV3 fa setmanes que s’han començat a posar en pràctica. Des de l’inici d’aquesta temporada, els dijous els presentadors són Òscar Andreu, que ja n’havia sigut una de les cares visibles a l’inici de l’espai, i Natza Farré, que el curs anterior es va incorporar com a col·laboradora. “Tenim un rodatge, coses diverses que he d'afrontar, i em cal més disponibilitat de la que tinc ara. Anem assajant fórmules per demostrar que el programa no depèn de qui hi hagi al capdavant”, ha explicat Soler. La primera prova de Farré com a presentadora de l’Està passant va ser l’últim 8M, quan el programa va fer una edició especial comandada íntegrament per dones. En aquella ocasió, la periodista va fer parella amb Oye Sherman, col·laboradora habitual del programa. Les dues presentadores van rebre molt bones crítiques.

En aquesta nova temporada, l’Està passant, que inicialment era un espai molt masculinitzat, ha ampliat el seu ventall de col·laboradores. A banda de Natza Farré, Oye Sherman, Elisenda Carod i Judit Martín, l’espai d’humor ha incorporat la periodista Núria Marín, que tracta la informació del cor des d’un punt de vista còmic.

Sobre el gag de la Mare de Déu del Rocío

Preguntat sobre com ha rebut l'arxivament de la causa contra el programa pel gag de la Mare de Déu del Rocío, Soler ha detallat que estava convençut que la demanda no tindria recorregut judicial. "Jo estava tranquil. Aquestes coses no tenen cap recorregut judicial i a mi em feia més mandra que altra cosa. No estava gens d'acord amb el fet que el gag hagués d'acabar als tribunals", ha remarcat.

Tot i que la demanda ha estat arxivada, la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians ha respost que presentarà un recurs. En un comunicat que barreja el gag amb el Procés, han dit: "Continuarem lluitant perquè no hàgim de supeditar els nostres drets fonamentals al servei de secessionisme que està disposat a qualsevol cosa, fins i tot a burlar-se dels catòlics amb l'únic objectiu que se'ls permeti fer de tot perquè el senyor Sánchez pugui ser president del govern". Soler li ha tret importància al recurs, del qual no tenia constància, i ha assegurat que no vol seguir el joc de l'associació.

Soler ha explicat que el que més el va molestar de tota la polèmica van ser els comentaris del president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno. "El president de la Junta d’Andalusia va ser el que més em va tocar la pera. Ho va aprofitar de manera molt barroera per dir que s’estava insultant tot un poble tan connectat amb el nostre com és l’andalús. Em va semblar molt oportunista i de mal gust. Em vaig sentir atacat i utilitzat. Però no espero disculpes per part seva", ha reflexionat.

stats