Mèdia 07/07/2014

‘Transporter’ arriba avui a Antena 3

La sèrie s’estrena al ‘prime time’ de la cadena amb Chris Vance al capdavant

Joan Callarissa
3 min

BarcelonaL’actor Chris Vance ha passat per diverses ficcions televisives des que va acabar la sèrie que l’ha fet famós, Prison break. No obstant, cap li havia tornat a donar tanta repercussió com Transporter, que s’estrena aquesta nit a la cadena Antena 3 en prime time, després d’ El Hormiguero.

Aquesta sèrie d’acció, que la cadena de Planeta té prevista per als dilluns d’estiu a la nit, situa Vance en el paper de Frank Martin, un home que recorre Europa transportant amb rapidesa els paquets més imprevisibles. Martin és un exagent d’operacions especials “amb una habilitat innata per conduir”, tal com explica la cadena en una nota informativa. A aquesta característica s’hi afegeixen “els seus dots per a la baralla cos a cos i la seva determinació d’entregar els paquets a l’hora”. Aquesta puntualitat la porta a terme sense infringir mai les regles que ell mateix imposa en tots els seus tractes amb les persones riques i poderoses que li encarreguen els transports.

Entre aquestes normes que ell mateix es marca hi ha tres regles essencials: “Mai canviïs el tracte”, “No utilitzis noms” i “Mai obris el paquet”. Tres dogmes de fe que Martin combina amb la seva passió per la feina, un estricte codi moral i la creença que, amb esforç, tots els encàrrecs acaben sortint bé.

Però no tothom vol seguir les seves normes i això li complica molt poder complir amb l’exigència que ell voldria les feines que li encomanen, que sempre comporten perills. Per això, els seus lliuraments sempre impliquen alguna persecució, ja sigui de la policia o d’algun grup criminal. També les dones li ocasionen contratemps en el seu dia a dia.

Entre hotels i clubs nocturns

Els guions d’aquesta ficció, produïda per Atlantique Productions i QVF i basada en les pel·lícules franceses del mateix nom, els han escrit Luc Besson i Robert Mark Kamen. Ells dos són els encarregats de mostrar a l’espectador amb tota la intensitat com Martin lliura paquets des de París fins a Berlín, passant per Ginebra o Nova York. Unes rutes arreu del món que transcorren entre hotels de moda, polígons industrials, clubs nocturns i, fins i tot, al costat de casa seva, a la riba del Mediterrani.

Però com en la gran majoria de sèries, no hi ha un protagonista masculí que triomfi sense l’ajuda d’una atenta assistent. En aquest cas, Martin té la col·laboració de “la seductora” exagent de la CIA Carla -interpretada per l’actriu Andrea Osvart-, que és qui li assigna missions i li dóna les informacions que li calen per triomfar des del seu apartament de Niça.

En el capítol que s’emet avui, anomenat The general’s daughter -“La filla del general”, en català-, a Martin l’envien a Berlín, després de completar un viatge fins a Marsella. Quan arriba a la capital teutona, se li assigna el trasllat i la seguretat d’una jove milionària. És filla d’un exgeneral encara molt influent a l’exèrcit que ha venut secrets militars i que, per això, corre un gran perill. Arran de les seves activitats il·legals, la seva filla ha de deixar el país i marxar als EUA, ja que un criminal alemany amenaça de segrestar-la.

Amb l’enemic cada vegada més a prop, Martin ha d’aconseguir que la jove embarqui a temps en un vol de tornada als Estats Units, però una traïció que no s’esperava col·loca el seu client en perill de mort. Aquesta sèrie sorgeix de les pel·lícules homònimes dirigides per Louis Leterrier i Corey Yuen. És una saga que ja té tres pel·lícules.

stats