Premsa

Els treballadors d''El País' faran vaga del 6 al 8 de novembre

L'assemblea ha aprovat la mesura com a mostra de protesta contra l'ERO presentat per l'empresa. L'aturada coincidirà amb les eleccions als Estats Units

L'assemblea de treballadors del diari 'El País' ha aprovat la convocatòria de tres dies de vaga entre el 6 i el 8 d'aquest mes –de dimarts a dijous de la setmana vinent– com a mostra de protesta contra l'ERO que l'empresa va presentar a principis d'octubre. Segons anuncia el comitè d'empresa al seu blog, les aturades, que començaran el dia de les eleccions als Estats Units i s'allargaran durant les dues jornades posteriors, van ser aprovades en un referèndum en què va participar el 75,8% de la plantilla i que va recollir un 92,6% de vots a favor, un 4,9% en contra i un 2,5% en blanc.

El pla inicial de l'empresa consistia a acomiadar 128 treballadors amb una indemnització de 20 dies per any treballat i prejubilar-ne 21 més –els més grans de 59 anys–, a més d'aplicar una retallada de sous del 15%.

En els dies posteriors, les negociacions entre l'empresa i el comitè han flexibilitzat aquesta posició, i actualment la previsió és que es puguin acollir al pla de prejubilacions 9 empleats més –els més grans de 58 anys–, i que la rebaixa de sou s'apliqui de forma progressiva i sigui del 13% de mitjana. A més, l'empresa ha acceptat ampliar les indemnitzacions fins a 25 dies per any treballat. La plantilla, però, no ha acceptat aquestes noves propostes i ha respost amb la convocatòria de la vaga.