Mèdia 21/10/2021

Els treballadors de Netfix es manifesten contra l'humorista Dave Chappelle i els seus comentaris transfòbics

La direcció de la companyia ha donat suport a l'humorista

2 min
La protesta contra Netflix

La polèmica pels comentaris transfòbics de Dave Chappelle en el seu especial de comèdia per a Netflix continua. Dimecres un centenar de persones, entre les quals treballadors de la plataforma, es van manifestar davant de les oficines de la companyia a Los Angeles. Els participants en la protesta van reclamar a Netflix que prengui mesures per evitar els discursos d'odi i transfòbia en els seus continguts. Abans de la manifestació, Netflix va fer públic un comunicat en què assegurava que donava suport als activistes que havien organitzat la protesta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant la manifestació es va projectar un vídeo en què diverses estrelles de Netflix, com l'actriu Jameela Jamil, de The good place, o Jonathan Van Ness, de Queer eye, van agrair la defensa dels drets de les persones trans duta a terme pels participants de la protesta. "Avui som aquí no perquè no sapiguem acceptar una broma o un acudit, sinó perquè ens preocupa que aquestes bromes s'estiguin carregant vides", assegurava l'organitzadora de la protesta, l'activista Ashlee Marie Preston.

L'especial de comèdia de Dave Chappelle, titulat The closer, ha generat polèmica des de la seva estrena per diferents comentaris de l'humorista, com ara que la comunitat LGTBI és "massa sensible". El malestar pel monòleg també va arribar als treballadors de Netflix, i un d'ells va filtrar a Bloomberg documents interns sobre el cost del programa i el seu retorn econòmic, molt per sota del seu pressupost. Tot i entendre els motius que van empènyer el treballador a filtrar els documents, la companyia el va acomiadar al·legant que per a l'empresa és essencial "mantenir una cultura de confiança i transparència".

Aquesta setmana també es va fer públic, a través d'una altra filtració a Bloomberg, que Netflix Espanya va investigar un dels seus alts directius per comentaris anti-LGTBIQ. Tot i que la investigació va concloure que el directiu tenia uns comportaments "molt preocupants", van decidir donar-li una segona oportunitat i assessorar-lo per canviar el seu estil de direcció.

stats