Mèdia 11/05/2021

Uns trencadors anuncis retro alerten contra l'abús del plàstic

Es tracta d'una campanya viral impulsada pel Govern Balear

ARA Balears
2 min

PalmaLa fascinació per la moda dels anys 80 –aquelles muscleres, els escalfadors...– ha estat explotada per molts creadors que la volen fer tornar. Però el Govern Balear s'ha acollit al revival de manera irònica per subratllar com aleshores es consumien plàstics d'un sol ús amb absoluta inconsciència. El resultat són quatre espots d'estètica xarona i molta gomina en què dos personatges, Catalina Johnson i Tòfol Williams, parodien espais com la telebotiga per reivindicar productes més sostenibles.

El vídeo central de la campanya recull alguns dels trets característics d'una generació, com les muscleres extragrosses, pentinats incomprensibles, xoquins combinats amb calcetins blancs... i destaca que hi ha modes que no haurien de tornar mai. A continuació, i amb dues dones majors amb bosses de plàstic al cap, assegura que amb la nova llei de residus els plàstics d'un sol ús també seran una moda d'aquestes que no tornen mai. Després d'aquesta introducció apareixen els dos grans protagonistes, Catalina Johnson i Tòfol Williams, que mostren alternatives sostenibles i que "mai passen de moda".

El segon vídeo també té un format molt ambientat en els anys vuitanta i en la telebotiga. Un recull de preguntes sobre les càpsules de cafè i les conseqüències que tenen dona pas a l'explicació de Catalina Johnson i Tòfol Williams sobre la realitat de l'ús d'aquestes càpsules i el procés de reutilització. Johnson i Williams venen les cafeteres de tota la vida com la solució sostenible i econòmica.

El tercer vídeo juga també amb aquest format de preguntes i informacions instructives, que responen Catalina Johnson i Tòfol Williams. En aquest cas lluiten contra els plats, coberts i tassons d'un sol ús, i contra les festes en què tot és de plàstic. Aposten per material reutilitzable per evitar la contaminació i l'ús de materials que triguen més de 400 anys a desaparèixer.

El darrer vídeo parla de les sortides fora de casa. Les excursions, els dies de platja... i la quantitat de plàstics d'un sol ús que es fan servir per embolicar el menjar i dur tot el que necessitam per passar el dia fora de casa. En aquest cas Catalina Johnson i Tòfol Williams expliquen quant tarden a degradar-se els elements més habituals que agafam per a aquests dies. Com sempre, els protagonistes aposten per productes típics i de tota la vida per fer "excursions sostenibles".

stats