16/06/2013

20 trucs tecnològics de baix cost per a la llar

4 min

1. Si se'n va la llum de casa, hi ha aplicacions de llanterna per a la majoria de 'smartphones'. Però si voleu una font de llum de més intensitat, ompliu d'aigua una ampolla perquè faci de difusor i poseu-la sobre la pantalla encesa del telèfon.

2. Sou en un hotel i us heu quedat sense endolls o carregadors? La majoria dels televisors actuals tenen un port USB que serveix per carregar el mòbil amb el cable de dades.

3. No us en sortiu amb els menús de silenciar el telèfon mòbil? La manera més ràpida de fer-ho és introduir a la sortida d'àudio un 'jack' –podeu aprofitar-ne un de vell d'uns auriculars espatllats.

4. Parlant d'auriculars, si feu un nus en un dels cables, sempre us els podreu posar correctament sense haver de mirar quin és el de l'esquerra i quin, el de la dreta.

5. I parlant de nusos, feu-ne un amb el prolongador elèctric per evitar que es desendolli si algú s'entrebanca amb el cable.

6. S'han trencat les fràgils potes de plàstic que aixecaven el teclat de l'ordinador per col·locar-lo en una posició més còmoda? Les podeu substituir per una de les peces d'una pinça de subjectar papers.

7. El mateix tipus de pinça per subjectar papers, posat al cantell de la taula, us serveix per evitar que els cables caiguin al terra i haver-los de pescar.

8. La solució per identificar els cables i evitar confusions pot ser a la caixa de material de manualitats dels més petits de casa: abraçadores de diferents colors.

9. Una funda rígida d'ulleres –o un estoig de llapis– serveixen per guardar els cables i adaptadors quan fem la maleta.

10. L'humil tub de cartró del paper higiènic, ideal per mantenir endreçada la caixa dels cables i evitar embolics.

11. El mateix objecte i quatre xinxetes es transformen en l'amplificador de so més econòmic que existeix per a qualsevol telèfon mòbil que tingui l'altaveu a la part inferior.

12. Si sou propensos a desmuntar aparells, feu uns plecs en un full de paper per classificar els cargols. Així no en perdreu cap i sabreu on van quan els hàgiu de tornar a a col·locar.

13. Si, tot i això, acabeu perdent algun cargol –o qualsevol altra peça petita com la tanca d'una arracada–, emboliqueu amb una mitja l'extrem del tub de l'aspiradora i passeu-la per la zona on creieu que ha caigut. D'aquesta manera el recuperareu sense que es perdi dins el dipòsit de la pols.

14. Ara que teniu l'aspiradora a les mans, aprofiteu per netejar el teclat i el ventilador de l'ordinador o qualsevol altre lloc estret. Poseu a la punta del tub el bec d'una ampolla de salsa o d'un dosificador d'oli.

15. L'estoig de plàstic amb un eix central que contenia els CD o DVD verges resulta ideal per portar l'esmorzar a classe o a la feina, sempre que feu els entrepans amb 'bagels', esclar, aquells panets amb un forat al mig. També ho haurem de provar amb els crònuts.

16. I els CD o DVD que hi havia dins l'estoig els podeu identificar, endreçar i lliurar ficats en una funda feta amb quatre plecs en un full de paper.

17. Els cables de connexió i d'alimentació us duraran més si els protegiu dels doblecs amb una molla aprofitada d'un bolígraf gastat.

18. Amb una ampolla de xampú buida i unes tisores podeu fer una bossa que es penja de l'endoll per tenir-hi el mòbil i el cable mentre l'estigueu carregant.

19. Si enganxeu els comandaments a distància amb velcro al costat de la tauleta, no els tornareu a perdre mai més.

20. Amb el mateix sistema del velcro podeu tenir sempre a mà els objectes que us calguin a la tauleta de nit.

Els trucs d'aquesta llista formen part d'una de sensacional i molt més llarga -tot i que amb una estètica una mica 'ola k ase', amb 99 recomanacions domèstiques, publicada per shialabeowulf al seu blog. Me la va recomanar el company David Pogue, del 'New York Times'.

stats