Efemèride
Mèdia TV 30/05/2023

40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio: nova sintonia, programació especial i una 'road movie'

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals també ha organitzat una cursa popular

ARA
2 min
Catalunya Ràdio i RAC1 avancen el Dia Mundial de la Ràdio

BarcelonaLa Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha presentat avui l'agenda d'activitats per celebrar el 40è aniversari de Catalunya Ràdio i TV3. Entre els actes més destacats figura l'estrena d'una sintonia commemorativa per a l'emissora i una programació especial tant a la ràdio com a la televisió. Les celebracions han arrencat avui amb una recepció institucional al Parlament de Catalunya i la presentació de Mirall de miralls 1, obra gràfica commemorativa d'Eugènia Balcells que remet als mitjans públics com un mirall que reflecteix la realitat i, alhora, la recrea.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un dels punts destacats del programa és l'estrena de la sintonia que Manu Guix ha preparat amb motiu del 40è aniversari de Catalunya Ràdio. La nova melodia es donarà a conèixer aquest dijous. La segona setmana de juny –de l'11 al 16– El suplement i La tarda de Catalunya Ràdio faran una gira per celebrar l'efemèride amb els oients: el programa del cap de setmana es desplaçarà fins al Teatre Auditori de Palma, on es farà l'emissió de l'11 de juny, i el magazín d'Elisenda Carod farà parada, cronològicament, a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, per tornar a Barcelona el divendres 16.

Un dels moments més esperats de les celebracions serà la cursa popular que tindrà lloc el 18 de juny. El recorregut serà de sis quilòmetres, la distància que separa la seu de Catalunya Ràdio, punt d'inici, de la de TV3, punt final de la prova. Les inscripcions per participar-hi estan obertes fins al diumenge 11 de juny a les 23.59 h.

Tant TV3 com Catalunya Ràdio tindran programació especial per celebrar els seus respectius aniversaris. En el cas de la ràdio, el 20 de juny diverses veus històriques de l'emissora, com Mònica Terribas, Josep Cuní, Jordi Basté, Toni Clapés o Miquel Calzada tornaran a Catalunya Ràdio per acompanyar alguns dels presentadors actuals. També com a part de les celebracions, el 21 de juny TV3 emetrà Ruta 40, una road movie conduïda per en Peyu i Elisenda Carod que viatjarà per Catalunya per recordar alguns dels moments més destacats de les quatre dècades de la ràdio. Finalment, el gener del 2024 TV3 emetrà un gran xou per commemorar l'inici de les emissions regulars.

L'agenda d'activitats es tancarà amb una exposició interactiva al Disseny Hub Barcelona.

stats