Mitjans públics

Betevé tanca 'Plaça Tísner' i 'BTV Notícies 73'

Els treballadors de la cadena critiquen la decisió de la direcció

2 min
Un moment de 'Plaça Tísner'

BarcelonaTal com es va avançar a principis d'any, aquesta setmana Betevé ha abaixat la persiana de dos dels programes més emblemàtics de la seva graella, l'espai cultural Plaça Tísner i l'informatiu BTV Notícies 73, que repassava l'actualitat dels 73 barris de Barcelona. La desaparició d'aquests dos programes es deu a la intenció de la direcció del canal municipal de donar més pes al directe. El febrer d'aquest any, Sergi Vicente, director de la cadena, es defensava de les crítiques dels treballadors pels tancaments dels programes assegurant a l'ARA que “els millors moments en audiència de Betevé corresponen als directes”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i els arguments de la direcció, aquest divendres els treballadors de la cadena municipal han reiterat el seu descontentament amb la decisió presa. "El BTV Noticies 73 i el Plaça Tísner s'han acomiadat de la graella de Betevé. No per voluntat pròpia, sinó obligats per canvis en la programació. Lamentem la pèrdua de programes de qualitat que no tindran continuïtat o relleu a la graella", ha manifestat el comitè professional de Betevé a través de X.

En la seva última emissió, que va tenir lloc aquest dijous, Plaça Tísner va defensar la necessitat que la cultura tingui espai en els mitjans públics. "Dues temporades, 289 programes, 270 entrevistes, més de 150 taules de debat, prop de 500 reportatges, més de 300 connexions en directe. Tot això ha estat Plaça Tísner [...] Avui ens fan posar punt final al Plaça Tísner però seguirem defensant que un mitjà públic com Betevé ha de ser un gran altaveu de la cultura", deia la presentadora del programa, Laura Sangrà, a través del seu compte d'Instagram. Plaça Tísner va agafar el relleu del programa cultural Àrtic, que el 2022 va ser cancel·lat junt amb La cartellera i La família barris com a part d'un pla de la direcció per estabilitzar econòmicament el mitjà.

stats