Crònica

El concert d’'Eufòria', o la nova Festa dels Súpers

El Palau Sant Jordi s'ha omplert de nens que volien veure de prop els seus ídols

4 min
Els concursants d''Eufòria' al Palau Sant Jordi

BarcelonaSi fa anys la Festa del Súpers era la cita anual de TV3 per crear comunitat amb els seus espectadors més joves, d'ençà que es va estrenar Eufòria sembla que aquesta funció l’ha assumit el concert del talent show al Palau Sant Jordi, que amb l’horari de les 12 del migdia deixa claríssim que el públic objectiu de l’espectacle són els infants (aquest diumenge hi haurà un segon concert a les 19.00 h). Gairebé una hora abans de l’inici del concert el Sant Jordi s’omplia de nens i nenes, molts vestits amb samarretes del programa i pancartes casolanes fetes amb cartolines liles, el color del programa, acompanyats de pares entregats que han sacrificat l’hora del vermut per un aquelarre jukebox en què s’han encadenat 49 cançons. Un petit esforç per veure com la cara dels nens s’il·luminen d’il·lusió pel que segurament és un dels primers concerts de la seva vida. Per si quedava algun dubte que el concert d’Eufòria és la nova Festa dels Súpers els encarregats d’escalfar l’ambient han sigut els Beta, el grup musical de l’SX3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Quan Eufòria va aterrar a TV3 l’objectiu era connectar amb els adolescents, baixar l’edat de l’espectador de la cadena. Amb el pas de les entregues, el talent show s’ha convertit en un programa familiar que ha trobat els seus més fidels seguidors en el públic infantil i preadolescent, com s’ha pogut comprovar amb els nens sobreexcitats que han assistit al palau Sant Jordi. Aguantar encesa la flama d’un programa com Eufòria, que renova cares temporada rere temporada, no és fàcil i en el concert del migdia ha quedat palès que el concurs comença a acusar cert cansament: a grades i a pista es podien detectar espais buits.

Moments de lluïment per tothom

Els concerts de talent show, sigui Eufòria o OT, tenen un esquema que poques vegades se surt del carril: cançó grupal per començar i després almenys un parell de moments de glòria per cadascú dels setze concursants. Els tres finalistes mengen a banda, però. Ells tenen dret a cantar més cançons perquè van arribar fins al final del programa.

Després del Don’t stop me now de Queen conjunt (tots amb modelet total denim), el Julien, un dels aplaudits del concert, ha arrencat les actuacions individuals amb el seu Bon dia amb tocs teatrals. A partir d’aquest moment ha sigut un gran encadenat de les actuacions més destacades de cada un dels concursants. La primera eufòria col·lectiva ha tingut lloc quan ha aparegut el guanyador del concurs, el Lluís, que ha fet ballar al palau amb Bailoteo, de The Tyets. Pancartes amb el seu nom i famílies saltant i ballant.

La segona finalista del concurs, la Maria, ha aparegut un sidecar per cantar Road trip, de Triquell, demostrant que la seguretat i veu impecable que mostrava al programa no desapareixen en un escenari tan imponent com el del Palau Sant Jordi. Tot seguit, la més petita de l’edició, la Lluna, de 16 anys, s’ha atrevit amb el Vampire d’Olivia Rodrigo, que tot just fa un parell de setmanes va fer embogir el mateix recinte.

Ambient del concert d''Eufòria'

Una de les claus de programes com Eufòria són les narratives extramusicals. Tot i que el concurs de TV3 ha tocat poc fins ara aquest aspecte, aquest any van jugar una mica amb la suposada història d'amor entre el Lluís i la Misty, als quals van fer cantar Shallow plegats, una actuació que ha estat de les més celebrades del concert. Si algú esperava un petó final s'ha endut una decepció: caparrons juntets en acabar la cançó i poca cosa més. La Misty també ha interpretat Diamonds de Rihanna des d'un segon escenari situat entre el públic estava a pista.

Amb més de dues hores de concert i una allau de cançons, l’estat d’ànim general ha anat basculant entre instants de certa apatia i altres d’emoció, com quan el Julien ha cantat una versió molt abreujada de Benvolgut, de Manel, des d’una de les grades del públic. Si alguna ensenyança positiva ha tingut el concert d’Eufòria és que si hem de jutjar per les reaccions dels assistents la música en català viu un gran moment: ha estat amb els temes dels grups catalans actuals que el públic realment ha connectat.

Si normalment els concerts dels talents shows són pel lluïment dels concursants, en aquesta ocasió els setze eufòrics han hagut de compartir protagonisme amb convidats especials, com ara Alfred García, jurat d'aquesta edició, que ha actuat primer en solitari i després acompanyant la Valeria, amb qui ha cantat Els teus ulls; i, sobretot, Miki Núñez. El de Terrassa ha cantat amb tots els concursants Escriurem i s’ha convertit en un dels punts àlgids de la jornada.

El Lluís havia promès sorpreses al concert i una d'elles ha arribat ja al final, quan l'incombustible director musical del concurs, Jordi Cubino, vestit de blanc impol·lut, ha sortit a tocar la guitarra per una de les darreres cançons, Satisfaction, dels Rolling Stones. No ha sigut el final de festa: encara faltava el Viva la vida col·lectiu i participació especial de les guanyadores de les edicions anteriors, la Mariona i la Jim.

Hagi tocat sostre o no el fenomen, TV3 ja escalfa motors per a la quarta temporada. A les parets del Palau Santi Jordi, uns cartells anunciaven un sorteig de tres entrades dobles per a la primera gala d’Eufòria 4 i un lot de productes del programa a canvi de participar en una enquesta. L’anunci es curava en salut, però, i amb un petit asterisc indicava que la data d’Eufòria 4 encara està pendent de confirmació. La pregunta és si Eufòria té corda per fer una quarta entrega tot seguit o si seria millor fer una mica de guaret.

stats