Estrena

"Com criem els fills?", la pregunta de Gemma Nierga a 'Farem el que podrem'

La periodista estrena a La 2 un programa de criança que farà parella amb l'emissió d''Això no és Suècia'

2 min
Gemma Nierga presenta 'Farem el que podrem'

BarcelonaA Gemma Nierga l'educació de les criatures li preocupa tant com l'apassiona, i segurament per això aquest dissabte estrena a La 2 Farem el que podrem, un programa de criança que s'emetrà a partir de les 21.00 h. "La mirada dels nens m'ha enriquit sempre, des d'abans de ser mare", explica Nierga, que ja quan presentava La ventana es va inventar una tertúlia protagonitzada per infants per la qual va guanyar un premi Ondas. Farem el que podrem neix amb l'objectiu de treure la pressió a pares i mares a l'hora de criar oferint eines i consells, però també compartint els problemes que la majoria de famílies han d'afrontar. "Quan algú t'explica que ha tingut els mateixos problemes que tu et sents acompanyat", assegura la presentadora.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Farem el que podrem no serà un programa dogmàtic i Nierga explica que la idea és posar sobre la taula maneres diferents de criar i que "cadascú es quedi amb la que li sembli més adequada". En aquest sentit, la periodista assegura que li agradaria que el seu nou projecte a La 2 serveixi com a homenatge a Carles Capdevila, director-fundador de l'ARA i un pioner a l'hora de parlar de l'educació dels infants. "El Carles sempre deia que la criança és difícil, però no impossible", recorda Nierga.

El testimoni de famosos

Els experts, com ara mestres, psicòlegs i pedagogs, seran el pal de paller del programa, però també hi tindran un paper destacat personatges famosos que explicaran la seva experiència com a progenitors. Així, en el primer episodi, dedicat a la decisió de ser pare o mare, els actors Clara Segura i David Selvas compartiran com va ser el seu procés de convertir-se en pares i com, de manera natural o per adopció, l'arribada dels seus fills i filles els va canviar la vida en tots els sentits. Cada capítol s'ha rodat en un escenari diferent, vinculat al tema de l'episodi. En el cas de l'estrena s'ha triat un rocòdrom com a metàfora de com fer el salt a la paternitat pot ser difícil.

Altres personatges coneguts que passaran pel programa són Eduard Farelo, que reflexionarà sobre les diferències entre com el van educar a ell i com han estat educats els seus fills, o Jordi Basté i Judit Mascó, que parlaran de la comunicació amb les seves filles. "La criança d'ara és molt diferent de la de fa anys, quan hi havia més autoritat i menys comunicació. Ara n’hi ha, però enfoquem-la bé", remarca Nierga, que assegura que encara ara, amb un fill de 18 anys i un de 14, es pregunta com és com a mare.

La tercera pota de Farem el que podrem seran les mateixes criatures, que també donen el seu punt de vista. La presentadora assegura que ells són l'autèntic mirall real. "Els més petits mai critiquen els pares. En canvi, els adolescents sí que ho fan i es queixen dels problemes pel mòbil", detalla Nierga.

La mirada desmitificadora del nou espai de La 2 farà parella amb Això no és Suècia, que s'emetrà just a continuació i que mostra les aventures i desventures d'uns pares molt autoexigents.

stats