Mitjans públics

Danae Boronat fitxa per RTVE per fer un magazín diari en català

La retransmissió en català d'Eurovisió i un programa de criança amb Gemma Nierga, principals novetats del centre de Sant Cugat

3 min
Danae Boronat presentarà 'L'altaveu'

BarcelonaRTVE Catalunya reforça la seva programació en català amb nous espais que salpebraran les graelles dels diferents mitjans de la corporació. Una de les principals novetats és el magazín diari de tarda L'altaveu, que presentarà Danae Boronat i que arrencarà dilluns vinent a les 17.15 h a La 2. La periodista, que continuarà fent les retransmissions del futbol femení a TV3, assegura que no li ha quedat cap espina clavada per la cancel·lació del Zona Franca i remarca que gràcies al seu pas per aquell programa ha quedat demostrat que té versatilitat més enllà dels esports.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'altaveu, que competirà amb altres opcions de tarda com Planta baixa (TV3), TardeAR (Telecinco) i Y ahora Sonsoles (Antena 3), serà un espai que buscarà testimonis quotidians i també estarà molt pendent de l'actualitat. "Hi expliquem històries de gent normal, dels pobles i ciutats on passen coses, amb un to distès perquè la gent ho passi bé, és un plaer i un repte", ha detallat Boronat.

Una altra de les fites de RTVE Catalunya per a aquest any serà la retransmissió d'Eurovisió, que per primera vegada se sentirà en català gràcies a l'emissió conjunta de Ràdio 4 i La 1 a través del sistema de so dual, que permetrà als espectadors triar en quin idioma volen seguir el festival. Els comentaristes en català del festival seran els locutors de Ràdio 4 Sònia Urbano i Xavi Martínez. RTVE Catalunya s'abocarà a la cobertura del festival amb el documental Catalunya 12 points, que recordarà els 14 artistes catalans que han anat a Eurovisió, com ara Nina, Miki Núñez o Alfred Garcia. També apareixerà en aquest reportatge Salomé, guanyadora del festival l'any 1969, que ha accedit a fer una entrevista en format àudio, però no en vídeo.

Nou programa per a Gemma Nierga

Després de consolidar Cafè d'idees com un dels referents informatius de Catalunya, Gemma Nierga tindrà nou projecte a RTVE Catalunya. La periodista gironina estrena Farem el que podrem, un programa de criança que es podrà veure a La 2 i que farà parella amb Això no és Suècia, la sèrie creada i protagonitzada per Aina Clotet sobre els problemes d'uns pares joves. Nierga ha explicat que la idea de fer un programa de criança va néixer arran de les converses que sobre aquest tema tenen ella i Quique Quera, coordinador de convidats de Cafè d'idees i director de Farem el que podrem. "Sempre estem parlant de criatures perquè un se sent molt sol quan està educant els fills. Quan algú t'explica que ha tingut els mateixos problemes que tu ets sents acompanyat", explica Nierga, que assegura que "educar és complicat però no impossible". Pel programa passaran experts, com ara pedagogs o mestres, però també personatges famosos, com Jordi Basté o Àlex Corretja i Martina Klein, que explicaran la seva experiència com a pares.

Una altra de les apostes de RTVE Catalunya per a aquest any és l'espai De carrer, en què l'humorista David Fernández i la reportera Nerea Sanfe recorren el territori per explicar les històries dels carrers de pobles i ciutats de Catalunya. Com en el cas de Boronat, Sanfe compaginarà la seva feina al nou programa de RTVE, que s'emetrà els diumenges, amb l'APM? de TV3, on continuarà fent la secció Catalunya on falla.

Finalment, Ràdio 4 fa el salt al pòdcast en català amb Codi 6, un format que explica les històries reals de persones desaparegudes i que està dirigit i presentat per Oriol Nolis, exdirector de RTVE Catalunya, i Marta Català.

Esteve Crespo, director de RTVE Catalunya, ha detallat que un dels objectius de la corporació per a aquest 2024 és "diversificar" i "fer més habitual la presència del català" en les graelles dels diferents mitjans de RTVE sense limitar-se a una franja horària concreta.

stats