Televisió
Mèdia 22/06/2023

El 'Zona Franca' no seguirà al setembre (però TV3 no el vol donar per mort)

El programa ha recuperat audiència en les últimes setmanes

2 min
Danae Boronat en un moment del programa

BarcelonaEl Zona Franca va quedar ferit amb el canvi de presentador i TV3 ha decidit tirar la tovallola i treure'l finalment de la graella quan acabi temporada d'aquí a uns dies. Segons avançava El Món de la Tele i ha pogut confirmar l'ARA, el late no seguirà al setembre. Amb tot, això no vol dir que sigui el punt final d'aquest format produït per Atomic Beat: TV3 no té cap pla concret per fer-lo reviure en una altra franja horària, o amb un nou presentador, però considera que a la graella del curs que ve hi ha encara prou forats per definir per barrar la possibilitat de repescar-lo. Segons les fonts consultades per l'ARA, la seva tornada fins i tot podria incloure el manteniment de Danae Boronat com a conductora. La decisió està supeditada al debat sobre si TV3 necessita un late o no.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Zona Franca va néixer a principi de temporada com a programa disruptiu, que podia aprofitar la seva tardana emissió –a vegades no començava fins a la una– per experimentar amb un humor trencador, confrontacional i pujat de to polític. El seu ja cèlebre "Puta nit i bona Espanya" que servia de salutació no va trigar gens a protagonitzar preguntes dels partits no independentistes a la comissió de control parlamentària. I, pel que fa al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l'espai que aleshores presentava Joel Díaz causava especial incomoditat entre els tres membres proposats pel PSC –d'un total de set– a la cúpula directiva de l'ens.

Un gag de Manel Vidal al gener en què una esvàstica (d'un mem d'internet) es relacionava gràficament amb el partit socialista va ser la gota que va fer vessar el got. D'acord amb la productora, la direcció de TV3 va expulsar el col·laborador del programa i Joel Díaz dimitia uns dies després. Amb Danae Boronat com a presentadora va baixar notablement l'audiència, amb nits en què el xou rondava el 3% o menys. Aquest juny, en canvi, ha aconseguit una quota de pantalla del 6,7% de mitjana, amb episodis en què s'ha assolit més del 8%. Al maig, la mitjana va ser del 4,9%. Per posar les dades en context cal dir que al gener, últim mes de Díaz i amb un horari menys avantatjós (però amb programes que el precedien més exitosos i que, per tant, li aportaven un arrossegament més gran), el Zona Franca va marcar un 9,6% de share.

stats