Llibertat d'expressió

Onada de denúncies a les xarxes per pressions de Pablo Motos a humoristes

Treballadors de la seva productora haurien trucat a diversos còmics per queixar-se dels acudits sobre el presentador

3 min
Pablo Motos i Alfonso Guerra a 'El Hormiguero'.

L'entrevista de Pablo Motos a Alfonso Guerra, en la qual entrevistador i entrevistat es queixaven de la falta de llibertat dels còmics, s'ha girat en contra del presentador d'El hormiguero. Uns quants humoristes i còmics han denunciat a través de xarxes socials que el comunicador d'Antena 3 els ha pressionat (o fet pressionar) unes quantes vegades quan els acudits o bromes sobre ell o el seu programa no li han agradat. Qui ha obert les crítiques a Motos ha estat Facu Díaz, que a Twitch l'ha acusat de "cinisme". "Pablo Motos fa trucades per demanar explicacions quan s'assabenta que algú fa acudits sobre ell en un espectacle. Això no és broma, això ha passat", assegura. El còmic detalla que treballadors de la productora de Motos es dediquen a trucar a còmics per dir-los que els acudits que fan sobre el presentador no agraden.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En l'entrevista recent de Motos a Alfonso Guerra, tots dos es van queixar que els còmics ja no podien fer acudits de res, "ni d'homosexuals ni de nans". "Que Pablo Motos no em doni lliçons. No em diguis que hi ha una generació de vidre si quan es fa un acudit sobre la teva alçada muntes un autèntic circ. Si es fa un acudit sobre la puta merda que és el teu programa, muntes un autèntic circ. Aquest home és espectacular: està obsessionat amb la seva imatge pública i que ningú es rigui d'ell", remata Díaz.

Després de les revelacions de Facu Díaz, molts altres humoristes han explicat les pressions que han rebut de Motos i de treballadors de la seva productora. Un dels que ha explicat la seva experiència ha estat Kike García, cofundador d'El Mundo Today. "No cal que us expliqui els problemes que vam tenir amb el puto Motos i el seu programa perquè ja ho vam explicar a A vivir que son dos días fa anys. L'endemà de la secció va ser un festival d'amenaces", explica García, que afegeix que gent de la productora els va dir: "El Pablo està molt enfadat. No treballareu a la televisió en la vostra vida".

L'exdiputat de Més Madrid Javier Padilla, també ha carregat contra Motos i ha recordat com el seu equip li va trucar després que ell l'esmentés en un discurs sobre desigualtat en salut entre homes i dones. Padilla va dir: "Vostès aplaudeixen Torrente, Pablo Motos o el senyor sense samarreta i un casc amb banyes que va assaltar el Capitoli com a models a seguir sense entendre que Torrente o Pablo Motos són un perill per si mateixos, per a la seva salut i per al conjunt de la societat". Després d'aquesta intervenció, la productora de Motos va enviar un e-mail al polític i posteriorment li van trucar.

Per la seva banda, el dibuixant Álvaro Terán ha explicat que va rebre una trucada del director de comunicació d'El hormiguero arran d'una pàgina que va publicar a El Jueves amb motiu del quinzè aniversari del programa. El responsable del xou li va dir que estaven enfadats perquè mostrava Pablo Motos com un "bavós" i perquè es feia una broma sobre que tenien Will Smith encadenat en un soterrani des de l'emissió del primer programa. També es feia referència al suposat consum de cocaïna del presentador. Un altre dibuixant d'El Jueves, Raúl Salazar, ha descrit pràctiques semblants.

A aquestes denúncies se n'hi han sumat moltes més, que estan quedant recopilades al hashtag #PabloMatons. Aquesta mateixa etiqueta s'està fent servir per viralitzar acudits i mems sobre les pressions del presentador.

stats