Polèmica

La presidenta de RTVE defensa la cobertura d'Inés Hernand dels Goya

Elena Sánchez Caballero argumenta que era un espai d'entreteniment i no informatiu

2 min
Inés Hernand, en una foto promocional de la seva retransmissió

BarcelonaEn l'última compareixença parlamentària, la presidenta interina de RTVE, Elena Sánchez Caballero, ha donat suport a la tasca d'Inés Hernand al capdavant de la retransmissió de la catifa vermella dels Goya de RTVE Play, que va ser criticada pel consell d'informatius dels mitjans digitals de la corporació espanyola, òrgan que va dimitir en bloc pocs dies després dels premis. La responsable de RTVE va fer una valoració "positiva" de l'especial de la plataforma i va assenyalar que va tenir "més d'un milió de visitants", la millor dada dels últims anys segons Sánchez Caballero.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'actual responsable de la corporació va adreçar la polèmica sobre Hernand a instàncies d'una pregunta del Partit Popular. El senador del PP José Ángel Alonso va criticar el dispositiu de la plataforma i va assenyalar directament la comunicadora i humorista assegurant que "va cobrar 5.000 euros per dedicar-se a proferir grolleries de tota mena, acompanyades de rots, gestos, obscenitats i comentaris amb un clar biaix ideològic". El PP considera que Hernand va demostrar les seves preferències polítiques pel fet que quan el president del govern, Pedro Sánchez, va passar per la catifa vermella, la comunicadora el va rebre amb un "ets una icona, presi, t'estimem".

Davant el retret dels populars, Sánchez Caballero va assegurar que l'especial tenia per objectiu "entretenir" i ser un complement d'humor a la retransmissió de La 1, de caràcter 100% informatiu. Així i tot, va remarcar que entenia que el to més "informal" de l'espai de RTVE Play podia resultar "qüestionable" per a algunes persones tenint en compte que era una retransmissió que formava part de l'oferta d'una "televisió pública que ha d'atendre les aspiracions del conjunt de la societat". "Crec que els estàndards de qualitat han de ser exigibles a totes les nostres antenes", va afegir.

La polèmica de 'Zorra'

Un altre dels temes que es van tocar durant la compareixença de la presidenta de RTVE va ser la polèmica per la cançó que representarà Espanya a Eurovisió, Zorra, del grup Nebulossa. Després de les crítiques del Partit Popular per la lletra del tema, Sánchez Caballero va recordar que la cançó havia rebut l'aprovació de la Unió Europea de Radiodifusió, que la considera apta per al festival, i va rebutjar la idea que fos ofensiva per a les dones. "Estic fermament compromesa amb la igualtat entre dones i homes i en contra de la violència contra elles", va assegurar la presidenta, que va comparar la polèmica amb la protagonitzada els anys 80 pel grup Las Vulpes arran del tema Me gusta ser una zorra.

Lara Siscar, relleu d’Ana Blanco a 'Informe Semanal'

Ana Blanco s’acomiadava la setmana passada dels espectadors de RTVE després de trenta anys a la televisió. La sortida per jubilació ha fet necessari buscar un relleu al capdavant del veterà programa Informe Semanal, que fins ara presentava. L’escollida ha estat la valenciana Lara Siscar, que combinarà l’espai de reportatges amb els informatius de cap de setmana al costat d’Igor Gómez, que presenta des del 2019. Siscar no és una cara nova d'Informe Semanal perquè va ser al capdavant del format durant l’estiu del 2022

Llicenciada en comunicació audiovisual a la Universitat Ramon Llull, Siscar forma part de RTVE des del 2007, quan es va incorporar al Canal 24 horas. Durant els seus anys a la televisió pública, la periodista ha exercit de reportera política per als informatius i Los desayunos de TVE i ha liderat programes de debat i cobertures informatives especials com la de l'incendi recent a València.

stats