Salut
Mèdia Programació TV 04/09/2023

La Marató de TV3 sensibilitza sobre la salut sexual i reproductiva

Per la complexitat de la temàtica, s'ha decidit ampliar el temps dedicat a les accions de conscienciació

ARA
2 min
El cartell de La Marató

La Marató, la gran cita solidària de TV3 i Catalunya Ràdio, estarà dedicada aquest any a la salut sexual i reproductiva, una temàtica tradicionalment invisibilitzada. Precisament per aquest motiu, aquest dilluns arrenca una campanya de sensibilització que porta com a lema La Marató que dona llum. A Catalunya hi ha 3 milions de persones amb un problema de salut sexual o reproductiva i cada any n’apareixen al voltant de 211.000 nous casos. Dins d'aquest àmbit hi ha reconegudes més de 200 malalties i problemes, entre els quals s’inclouen les patologies relacionades amb el sistema reproductor femení i masculí, les infeccions de transmissió sexual, la medicina reproductiva, i les malalties relacionades amb l’embaràs, el part o el postpart i amb la menopausa.  

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa de La Marató s'emetrà el 17 de desembre, però abans ja s'hauran fet moltes activitats de sensibilització i conscienciació a través dels espais informatius dels mitjans del 3cat. De fet, donada la complexitat de la temàtica, enguany la Fundació ha ampliat el temps que dedica a aquest tipus d'accions i ha decidit començar a fer-les al setembre. Durant aquests mesos, els espectadors i oients de TV3 i Catalunya Ràdio podran descobrir les històries de diversos testimonis que compartiran les seves experiències.

El gran desconeixement i el tabú que envolten la salut sexual i reproductiva han estat els motius que, segons Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, ha portat a dedicar-hi, per primer cop, una edició del programa: “Es tracta de problemes que pertanyen a l’esfera íntima, envoltats de silenci i dels quals no se’n parla, ni amb la família, ni amb les amistats i, en la majoria de casos, ni tan sols amb els professionals de la salut. Segons els experts, moltes persones conviuen amb problemes que no saben que es podrien tractar”. 

stats