Estrena

El primer 'TardeAR' d'Ana Rosa Quintana: crítiques a Mario Vaquerizo per la seva opinió sobre el cas Rubiales

El programa ha arrencat amb un homenatge a diverses comunicadores històriques de la televisió

2 min
Ana Rosa Quintana

BarcelonaAvui ha arrencat el nou programa d'Ana Rosa Quintana a les tardes de Telecinco, TardeAR, i les crítiques per les opinions d'alguns dels seus col·laboradors no s'han fet esperar. En concret, han estat alguns comentaris d'un dels fitxatges estrella, Mario Vaquerizo, sobre les jugadores de la selecció espanyola els que han encès les xarxes. "Agrairia per part de les noies que han patit tot això que fossin més clares i fossin valentes i diguessin: «Això ha sigut així»". Perquè, si no, ens basem en suposicions", ha dit el cantant. Vaquerizo també s'ha preguntat si el petó no consentit de Luis Rubiales a Jenni Hermoso era realment una agressió sexual, mentre la seva companya de taula i amiga, Vicky Martín Berrocal, el secundava.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, frivolitzant amb les agressions sexuals, Martín Berrocal ha assegurat que "si un desconegut em toqués el cul, no m'importaria", en referència al cas de la reportera de Cuatro a qui un noi va tocar les natges en ple directe. La tertuliana ha justificat el seu comentari dient que feia molt temps que no lligava.

Xavier Sardà, que participava en la mateixa taula de debat, ha confessat sentir-se dividit en el conflicte de les jugadores de la selecció i la federació. "Primer penso que no facin tant merder i que juguin i es deixin d'històries. Però al mateix temps penso que aquestes xavales tenen tot el dret d'exigir el que vulguin. És a dir, que vinc una mica trastornat", ha remarcat. Com a curiositat, en un dels càirons sobreimpressionats a pantalla estava escrit malament el cognom del periodista: Xardà per Sardà.

També s'ha referit al cas Rubiales El Ovejas, un personatge còmic interpretat per Javier Losán i que té la funció de defensor del poble. Tot i que en aquest càrrec hauria de representar el senderi, El Ovejas ha destacat just pel contrari i ha iniciat la intervenció amb un comentari que ha estat qualificat de ranci a les xarxes socials. "Doneu-vos tots per petonejats, no sigui que em denunciï algú", deia només entrar a plató, generant un silenci incòmode.

Poc després d'aquests comentaris, Ana Rosa Quintana ha rebut al plató Ivana Andrés, capitana de la selecció espanyola de futbol, que ha refermat el suport a Jenni Hermoso. "Estem amb la Jenni, estem unides", ha dit Andrés, que ha remarcat que volen que la federació els doni un tracte "igualitari".

En l'estrena del nou programa, Quintana ha tingut un record per a María Teresa Campos, morta fa poc i que durant anys va ser la seva rival televisiva. En la seva presentació inicial, la periodista ha parlat de Campos com una gran innovadora. "No només va introduir la política als programes de matins, sinó que va renovar la manera d'explicar la vida a la televisió. A Les mil i una nits, Sherezade li explicava una història nova al sultà i el desig per escoltar una història nova cada cop va fer que el se n'enamorés. Això és el que li va passar a Espanya amb María Teresa Campos", ha reflexionat. En el seu parlament inicial, Quintana també ha esmentat altres pioneres de la televisió com Rosa Maria Sardà, Pilar Miró i Raffaella Carrà.

stats