Estrena
Mèdia Programes 19/03/2023

Una mort sospitosa a les vies de tren de Cervera: torna 'Crims' a TV3

L'espai de 'true crime' arrenca temporada amb el cas de Marina Ruiz

Maria Blanch Llardén
3 min
Carles Porta, presentador de 'Crims'

BarcelonaEl cas de la mort de Marina Ruiz obrirà la nova temporada de Crims, que torna a la graella de TV3 aquest dilluns. La tanda de sis episodis se centrarà en quatre casos diferents, i arrenca amb la història de la noia que va aparèixer morta a les vies de tren de Cervera el 15 de febrer del 1999. Inicialment, els Mossos van creure que es tractava d'un suïcidi, però hi havia coses que no encaixaven: estava despullada, amb clars signes de violència, i a pocs metres van trobar una barra de ferro que podria ser l’arma del crim. Els investigadors saben que la víctima treballava en una fàbrica del costat on la van trobar. Els agents estaven convençuts que l’autor era algú del seu entorn proper. 

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els sis nous capítols, de nou amb Carles Porta com a narrador, presenten un repertori ple de noves històries de foscor, amb formats nous que els productors del programa feia temps que tenien curiositat per explorar.

Crims és un dels grans èxits de la programació de TV3 i la seva popularitat no deixa de créixer. La temporada passada va ser la més vista fins ara i va batre rècords d’audiència amb la segona part de l’episodi Girona/Madrid, que va aconseguir un històric 30,2% de quota de pantalla. L'espai de Carles Porta, que es va iniciar com un format radiofònic que ja té més de 270 capítols, ha recollit nombrosos reconeixements i premis des de la seva estrena, com ara el premi Ondas al millor programa de ràdio.

Un cas en tres episodis

Dels sis episodis que hi haurà, tres estaran dedicats al cas de Jordi Comas, president de la patronal dels empresaris de Girona. Tres encaputxats van entrar a casa seva el 18 de novembre del 2012 i va morir per asfíxia després de col·locar-li un coixí sobre la cara perquè no pogués cridar. El cas va ser polèmic perquè el jutjat va acabar arxivant la causa per assassinat per manca de proves i l'única condemna ho va ser per robatori. La seva dona, Carme Hospital, va sobreviure. El primer capítol del cas serà el més especial: la supervivent explicarà en primera persona què va passar aquella nit. Carles Porta sortirà per primera vegada de l’estudi per anar al lloc dels fets i poder reviure aquella nit acompanyat de la testimoni. 

El penúltim capítol explicarà el cas del jove equatorià Yimmy Cox, que mentre estava esperant a la cua d’una discoteca de l’Hospitalet de Llobregat el 17 de gener del 2004 va rebre un tret al cap. Els atacants van ser dos homes que se li van acostar per l’esquena. Només tenia 27 anys, i el motiu de l’atac és totalment incomprensible. En aquest capítol, el programa ha buscat una manera innovadora de narrar els fets: per protegir la identitat d'un testimoni de gran importància s'ha optat per utilitzar il·lustracions animades fetes pel dibuixant Oriol Malet.

L’últim cas de la nova temporada de Crims recuperarà uns fets que van tenir lloc al Banc Sabadell de Valls. L’1 de juny del 1985 uns atracadors van assaltar la sucursal bancària a punta de pistola cridant: “Esto es un atraco”. El que havia de ser un robatori fàcil –buidar la caixa forta i marxar– va acabar sent una situació totalment diferent en què es va vessar sang.

L'equip del programa assegura que no tem quedar-se sense casos a explorar i remarquen que, en un futur, no descarten treballar altres crims a part d’homicidis, com ja van fer amb segrestos. A més, garanteixen que el fenomen del true crime encara té molt camp per córrer i assenyalen que és un producte que agrada a l’audiència, que demana més capítols. Tot i això, apunten que no es poden treballar molts casos, sinó que se n’han de fer pocs i ben fets. 

stats