La Marató de TV3
Mèdia  /  TV 16/11/2022

TV3 simula un atac de cor en directe per conscienciar sobre la salut cardiovascular

La simulació, que ha tingut lloc durant l'emissió de la sèrie 'Quan el cor s'atura', forma part de les accions de La Marató d'enguany

2 min
Un moment de la simulació

BarcelonaUn problema de salut cardiovascular es pot manifestar en qualsevol moment i pot canviar per sempre la vida de l'afectat. Això és el que ha volgut exemplificar avui TV3 quan, per sorpresa dels espectadors, ha simulat que l'actriu Cristina Genebat patia un atac de cor en directe mentre actuava a Quan el cor s'atura, una sèrie que la televisió pública havia anunciat com una de les seves noves apostes de ficció. En realitat, però, la suposada sèrie forma part de la campanya de conscienciació de La Marató d'aquest any, que estarà dedicada a la salut cardiovascular i que se celebrarà el 18 de desembre.

TV3 va anunciar aquesta setmana gairebé per sorpresa que avui estrenaria Quan el cor s'atura , una sèrie que presentaven com un format innovador perquè es feia en directe i amb públic al plató. Segons la informació que va facilitar la cadena, la trama se centrava en una parella, la Montse i el Sergi, que es plantejaven la possibilitat de separar-se després d'estar junts més de 30 anys. Protagonitzada per Cristina Genebat i Julio Manrique, parella a la vida real, la ficció havia de posar el focus en la manera de gestionar grans canvis vitals com ara el desamor. Els dos actors van promocionar la sèrie en diferents programes de TV3, com ara Planta baixa.

En una escena del suposat primer capítol de la sèrie, Genebat s'ha dut la mà al pit, fet que ha fet saltar les alarmes entre el seu company de repartiment i parella, Manrique, i l'equip de rodatge. En realitat, tot era una simulació i l'actriu es troba perfectament bé, tal com s'ha revelat al final de l'emissió de l'anunci de La Marató.

La campanya de TV3 ha sorprès els espectadors que, de forma general, han respost positivament a la iniciativa de la televisió pública. A través de les xarxes, molts han explicat l'ensurt que els ha provocat l'escena. Altres, més en to de broma, exigien que Tv3 complís la seva paraula i poguessin veure una sèrie protagonitzada per Julio Manrique.

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i les artèries, són la principal causa de mort als països desenvolupats. Segons l'Organització Mundial de la Salut, l'any 2019 van causar prop de 18 milions de morts, una xifra que representa el 32% de les defuncions mundials. A més, cal tenir en compte que moltes d'aquestes malalties són de caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

stats