Polèmica
Mèdia TV 23/06/2023

Vox denuncia 'El hormiguero' davant la Junta Electoral Central perquè no entrevista Abascal

La setmana que ve Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo aniran al programa de Pablo Motos

2 min
Un moment d'El hormiguero'.

BarcelonaLa setmana vinent El hormiguero tancarà el curs en plena precampanya electoral amb entrevistes a Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. L'espai de Motos, però, ha decidit no convidar Santiago Abascal, líder de Vox. Malgrat que el representant del partit d'extrema dreta va anar en una ocasió al programa, Abascal considera que l'espai d'Antena 3 ara l'ha vetat i, per això, ha presentat una denúncia a la Junta Electoral Central. En l'escrit, Vox assegura que el fet de no incloure Abascal al calendari d'entrevistes limita "l'accés a la informació" dels ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En l'emissió d'ahir, Pablo Motos va negar que s'hagi vetat Vox i va assegurar que no han convidat el líder de la formació d'extrema dreta per una qüestió de planificació del programa. "Nosaltres no volíem portar ningú, després els volíem portar a tots... Hem passat per diferents moments i al final se'ns han acumulat les visites en l'última setmana de programa i farem [les entrevistes] als dos partits principals que tenen possibilitats de governar. Aquesta és la veritat, la resta són històries", va assenyalar Motos.

Això contrasta amb el relat de Vox, que assegura que la productora del programa es va posar en contacte amb ells per sol·licitar una entrevista a Abascal i que se'ls va informar que també havien convidat a la resta de partits. La formació d'extrema dreta assegura que van acceptar la proposta i que, fins i tot, van oferir una possible data per fer l'entrevista. Posteriorment, diuen, la invitació va ser retirada.

Durant l'emissió d'ahir d'El hormiguero, Juan del Val, col·laborador del programa, va remarcar que mai es va tancar una data amb Abascal. "Quan es diu que t'han desconvocat una entrevista, tu has de tenir l'entrevista convocada i una data. Si no hi ha data, no hi ha entrevista", va assegurar. Motos va voler tancar el tema i va dir: "Entenc que tothom vol pillar".

El conflicte entre El hormiguero i Vox té lloc poc després que es fessin virals unes paraules de l'actriu Mónica López en què afirmava de forma contundent que el programa d'Antena 3 "blanqueja el feixisme". "No s’ha d’anar a El hormiguero. Aquest senyor blanqueja el feixisme i blanqueja gent impresentable. La gent de la cultura no hem d’anar a El hormiguero", va dir durant una entrevista a Ràdio Estel.

stats