Polèmica
Mèdia 22/06/2023

Mònica López: “No s’ha d’anar a ‘El hormiguero’. Aquest senyor blanqueja el feixisme”

L'actriu carrega contra el programa de Pablo Motos i explica que es va negar a anar-hi

À.G.
2 min
Mònica López, que protagonitza 'Les amistats perilloses' al Teatre Lliure.

BarcelonaL’actriu Mònica López s’ha convertit en viral aquestes últimes hores arran d’unes declaracions a Ràdio Estel en què ataca frontalment el programa El hormiguero de Pablo Motos a Antena 3. La intèrpret de sèries com Nissaga de poder o Hierro, a més de nombroses pel·lícules i muntatges teatrals, revela també que una vegada es va negar a assistir al programa. “Ara tinc una batalla tremenda perquè... ho diré. No s’ha d’anar a El hormiguero –etziba López–. Aquest senyor blanqueja el feixisme i blanqueja gent impresentable. La gent de la cultura no hem d’anar a El hormiguero”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa d’Antena 3 ha estat en el punt de mira de les crítiques per l’entrevista amable que li va dispensar a Santiago Abascal pocs dies abans d’unes eleccions generals i també pels comentaris del presentador, que sovint han estat qualificats de masclistes. L’última sèrie de López és Rapa, que coprotagonitza amb Javier Cámara. L’actiu explicava la seva posició, deia que a Pablo Motos li importava un rave si ella hi anava o no, però que igualment hi havia pressió de la productora. “Em vaig negar a anar-hi i no hi vaig anar. Però el pobre Javier va haver d’anar-hi. I em deia: «S’hi ha d’anar, que ho veuen tres milions de persones en una sola sessió». Doncs potser és igual que no ho vegin tres milions de persones més i tindrem un producte boníssim que veurà una mica menys de gent. Però és que no s’ha d’anar a aquests llocs, perquè no, per ètica”.

La intèrpret va admetre trobar-se en minoria: “Ho veig tan clar i tothom al meu costat em mira com si jo fos la boja i penso: «No estic boja, no s’ha d’anar a aquests llocs»”.

La visita de Javier Cámara, de fet, no va ser especialment plàcida. L’actor va convidar l’equip a anar un dia a Ferrol, on es roda la sèrie. “Que vagi jo a Ferrol?”, va preguntar irònicament Pablo Motos. Les formigues del programa van afegir també acudits a la proposta honesta de Cámara, que va defensar el municipi gallec. L’endemà El Faro de Vigo titulava: “Pablo Motos i l’equip d’El hormiguero es burlen de Javier Cámara per la seva defensa sobre Ferrol”.

stats