Mèdia 19/03/2014

TV3 estrenarà dilluns 'Descalç sobre la terra vermella', sobre el bisbe Pere Casaldàliga

Eduard Fernández es posa en la pell del religiós en la minisèrie de dos capítols

Acn
1 min

BarcelonaTV3 estrenarà dilluns 'Descalç sobre la terra vermella', una producció de dos capítols d'una hora de durada cadascun sobre la lluita del bisbe català Pere Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso, al Brasil. L'actor Eduard Fernández encarnarà el religiós en aquesta minisèrie que es podrà veure el dilluns i el dimarts a les 21.50 h. La sèrie ha estat dirigida per Oriol Ferrer, compta amb guió de Marcos Berstein i María Jaén, i està basada en el llibre de Francesc Escribano que narra l'experiència de Casaldàliga.

La sèrie combina "acció i misticisme a parts iguals" en l'escenari exuberant del Mato Grosso, que contrasta amb el paisatge humà i social "xocant" on transcorre l'acció. La història de Pere Casaldàliga es desenvolupa "al voltant d'uns valors universals" en el context filosòfic i teològic de la teoria de l'alliberament i de la situació geopolítica de la dictadura brasilera dels anys 70.

'Descalç sobre la terra vermella' té una essència "realista i esperançadora" que pretén apropar "a la veritat de la vida" i a "la conquesta dels drets irrenunciables", segons els creadors de la sèrie.

stats