Mèdia 01/09/2015

TV3 deixa de ser líder per una dècima després d'11 mesos

La cadena pública obté un 11,7% de quota de pantalla i queda en segon lloc, per darrere d'Antena 3

Ara
2 min
'The Flash' va liderar la nit

BarcelonaTV3 no ha aconseguit superar l'escull de l'estiu. Després d'onze mesos, la televisió pública catalana ha perdut el lideratge, i ho ha fet per una dècima. TV3 ha tancat l'agost amb un 11,7% de quota de pantalla, una dècima per darrere d'Antena 3. La cadena queda així en segona posició, tot i que ha incrementat en un punt la quota obtinguda l'agost passat, en què va marcar el seu mínim històric i va quedar en tercer lloc del rànquing de canals més vistos. Al juliol TV3 va salvar el lideratge amb un 11,7% de quota de pantalla, però va perdre 1,6 punts respecte el juny i les privades van escurçar distàncies amb la cadena catalana.

El lideratge de l'agost ha recaigut en Antena 3, que ha obtingut un 11,8% de quota de pantalla. La cadena privada ha incrementat la xifra en 7 dècimes respecte el juliol gràcies, en gran part, a l'oferta cinematogràfica que ha emès aquest mes. La sèrie 'The Flash' també ha contribuït al lideratge d'Antena 3 i ha dominat, en algunes ocasions, el 'prime time' dels dilluns. Telecinco ha caigut de l'11,3% del juliol al 10% a l'agost i s'ha quedat a la tercera posició del rànquing televisiu. Aquesta tercera plaça no s'ha vist amenaçada en cap moment, ja que el quart lloc l'ha ocupat Cuatro amb un 7,2%. La cadena de Mediaset ha superat, per tercera vegada, La 1. Respecte l'agost de l'any passat, el canal de Televisió Espanyola ha reculat una posició a la llista i ha quedat en cinquena posició amb un 6,7%. L'estiu també ha perjudicat La Sexta, que ha marcat una de les seves dades més baixes: 5,6%.

Pel que fa a la resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el 3/24 ha mantingut l'1,4% que ja va aconseguir l'estiu passat, però han disminuït les audiències de l'Esport 3 i el Súper 3/33. El primer ha passat de l'1,2% al 0,9%, mentre que el segon ha caigut de l'1,8% a l'1,2%. De la seva banda, 8TV, sense Josep Cuní ni Alfons Arús, ha experimentat l'habitual descens de cada estiu. El canal privat del Grupo Godó s'ha quedat amb un 1,8%, set dècimes menys que al juliol i cinc menys que l'any passat.

stats