TELEVISIÓ
Mèdia 29/05/2018

TV3 defensa el documental 'Desemparats' davant les crítiques rebudes

Considera que no menysté la feina de les persones que treballen amb menors

Ara
1 min
TV3 defensa el documental 'Desemparats' davant les crítiques rebudes

BarcelonaEls creadors del documental 'Desemparats' han sortit al pas de les crítiques rebudes per persones i entitats que treballen en àrees d'atenció al menor i que consideren que la peça –de la qual TV3 emet avui la segona part– només es fixa en els casos més polèmics. “No denunciar les errades en la protecció de menors no farà que el sistema sigui millor”, es defensava Albert Elfa, en una entrevista a Mediacat.

La setmana passada, el Col·legi de Treball Social de Catalunya va manifestar el seu desacord pel que entenia que era una "imatge distorsionada" sobre la seva professió. "Volem evidenciar l’excepcionalitat dels casos exposats", afirmaven en un comunitat. "Cal entendre i situar la intervenció professional des de la singularitat davant cada situació en un context dinàmic, canviant i amb disponibilitat limitada de recursos".

Montse Armengou, responsable de l'espai documental de TV3, entrevistada pel mateix mitjà, entenia que no hagués sigut "agradable" per al col·lectiu. "El sector dels educadors i treballadors socials en els últims anys s’ha precaritzat moltíssim, per la crisi i les polítiques neoliberals que han portat a les retallades, i són persones que estan literalment a la trinxera i que treballen amb un material humà delicadíssim com són criatures amb algun tipus de risc", explica. "Però no estem parlant d’un informe sobre els serveis de menors, estem parlant d’un documental que deliberadament vol posar el focus en la part que no funciona, perquè entenem que el sistema ha de funcionar. Això vol dir que no funcioni res? No, i ho diem a bastament".

stats