Televisió
Mèdia 10/01/2013

TV3 estrena dilluns la temporada "més dura" de 'Polseres vermelles'

Dos anys després, els personatges han canviat i el grup s'està desfent

Albert Castellví
2 min

Barcelona"La segona temporada és la més dura", assegura Albert Espinosa, el creador de 'Polseres vermelles'. Els espectadors tindran ocasió de comprovar-ho a partir de dilluns, quan TV3 estrenarà, a les 22.30 h, els nous capítols de la sèrie, que arriben després de dos anys de pausa i amb la ficció convertida en un fenomen a nivell internacional. En aquesta nova tongada, de 15 episodis, el Lleó, el Jordi, la Cristina, el Toni i el Roc han deixat de ser nens i s'han convertit en adolescents que afronten els problemes propis d'aquesta etapa vital. "Ser adolescent fora de l'hospital és difícil; ser adolescent dins de l'hospital encara és més difícil", recorda Espinosa, que va viure en primera persona aquesta experiència.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La nova temporada de 'Polseres vermelles' arrenca el dia que el Lleó, l'últim dels membres del grup que continua ingressat, ha de rebre l'alta definitiva i abandonar l'hospital on ha viscut els últims tres anys. A l'últim moment, però, la situació es torça, en una declaració de principis de per on aniran les coses a partir d'ara. Per això Espinosa diu que aquests nous capítols parlen de "la valentia" necessària per afrontar situacions molt complicades, no només a nivell de salut, sinó també amorós i d'amistat. I és que el grup que tan unit es mostrava ara fa dos anys, ha anat perdent el contacte, i sembla que només la bona fe del Toni i el record de l'Ignasi poden aconseguir un retrobament que fins i tot el Lleó dóna per impossible.

Aquesta segona temporada, el primer episodi de la qual es preestrenarà aquest dijous a la nit a L'Auditori de Barcelona davant de 1.600 persones, incorporarà nous personatges, com la Rym (Laia Costa), una noia que afronta els primers compassos del seu càncer de mama; el Dani (Noah Manni), que pateix una malaltia que li impedeix créixer; el Lucas (Abel Rodríguez), que té la malaltia coneguda com "ossos de vidre", i la Mariona (Paula Vélez), amb trastorns respiratoris.

Èxit global

La presentació de la segona temporada de 'Polseres vermelles' ha estat multitudinària, i ha constatat la gran expectació que hi ha per conèixer els nous episodis de la sèrie que dirigeix Pau Freixas. Però l'èxit no es limita només a Catalunya. A banda de l'exitosa emissió d'Antena 3 per al conjunt de l'Estat, la ficció s'ha estrenat –o està a punt de fer-ho– a França, Mèxic, Finlàndia, Itàlia i els Estats Units, i segons Julio Fernández, el president de Filmax –productora de la sèrie–, les negociacions estan "molt avançades" a Alemanya, Escandinàvia i Rússia. Pel que fa a l'adaptació de la sèrie que Steven Spielberg i Marta Kauffman preparen als Estats Units, està esperant, segons Espinosa, "trobar la finestra d'anunciants". L'interès, però, segueix ben viu, com ho demostra el fet que han renovat els drets del format.

stats