Polèmica
Mèdia 28/04/2023

TV3 es nega a retirar el gag sobre la Mare de Déu del Rocío

Sigfrid Gras, el director del canal, avança part de la programació d'estiu

2 min
El gag sobre la verge del Rocío

BarcelonaLa Setmana Santa ja és història, però la Mare de Déu del Rocío segueix provocant tempestes a TV3, com a mínim en forma de preguntes parlamentàries. Aquest divendres se celebrava sessió de control i tant el PSC –amb dos consellers a proposta seva dins la Corporació– com Vox i Ciutadans han demanat una rectificació i que es retiri l’esquetx emès a l’Està passant del servei a la carta de la cadena pública. Tant la presidenta de l’ens, Rosa Romà, com el director de TV3, Sigfrid Gras, han rebutjat la proposta de vetar l’accés a aquesta peça d’humor, al considerar que quedava emparada per la llibertat d’expressió. El 19 d’abril passat, el CAC va rebutjar també obrir cap expedient contra la televisió pública, sota el mateix argument, per bé que va deixar escrit que algunes expressions podien “resultar desafortunades i fins i tot feridores”. Romà s’ha recolzat en aquesta resolució per defensar la postura institucional de la CCMA.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant la sessió, Gras ha lamentat que la polèmica s’hagi inflat per interessos polítics. “El gag s’ha de veure en el context d’un programa d’humor. La sàtira no sempre agrada a tothom, però això és la llibertat d’expressió i, per tant, respectem el contingut del programa”. El directiu ha recordat que l’espai presentat per Toni Soler i Jair Dominguez ha fet gags també a partir de les verges catalanes, o d’altres religions. I ha recordat que l’humor és “un símptoma de qualitat democràtica”. Gras ha citat també “la diputada de Podem que va fer el primer tuit i que després va estar quatre dies demanant disculpes, perquè no volia contribuir a fer la polèmica més gran i només volia dir que el gag no li havia agradat”.

L’esquetx en qüestió, protagonitzat per Judit Martín, es va emetre el 4 d’abril. L’actriu parodiava la Mare de Déu del Rocío lluint un vestit carregadíssim i inoperatiu: “Fa 200 anys que no puc fotre un clau com Déu mana!”, es lamentava. Les crítiques no van trigar a arribar, entre les quals destacava les del president andalús, Juanma Moreno, que va exigir una disculpa a TV3.

Avançament de novetats

Més enllà d’aquesta polèmica, durant la sessió s’han explicat també alguns detalls de com serà la temporada d’estiu. Un dels plats forts serà el retorn de Joc de cartes estiu, que també s’emetrà en la seva versió ordinària a la tardor. A més, es podran veure nous episodis de l’Au pair, a part d’haver-hi cinema i sèries de tarda. Gras ha avançat que l’estrena de Cites Barcelona arribarà al juny i que, a la tardor, es podrà veure Això no és Suècia, una sèrie dirigida per Aina Clotet. I ha esmentat que Torb serà la nova sèrie de Carles Porta, basada en el seu cèlebre llibre Tor, la muntanya maleïda, i formada per sis capítols, encara pendents de data d’estrena.

stats