MITJANS PÚBLICS
Mèdia 23/01/2018

TV3 es planteja prescindir de la telenovel·la a partir del setembre

També es tancaran les corresponsalies de Moscou, Pequín i l'Amèrica Llatina si no arriben més diners

àlex Gutiérrez
2 min
Quin rotllo de culebró!

BarcelonaLes retallades pels 40 milions d'euros que la Corporació ha de reduir comencen a tenir noms i cognoms. El director de TV3, Vicent Sanchis, s'ha reunit amb els caps de TV3 i amb el comitè d'empresa i ha detallat algunes de les mesures amb les quals treballa, que inclouen prescindir de la telenovel·la de la sobretaula a partir del setembre. La crisi de l'IVA, la caiguda d'ingressos publicitaris i el dèficit arrossegat del 2017 obliguen els mitjans de la Generalitat –a l'espera de si es forma govern i si aquest Govern hi destina alguna partida extraordinària– a efectuar retallades dràstiques que, en el cas de la televisió, pugen fins a 33 milions.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un altre dels damnificats serà la xarxa exterior del canal públic, ja que es tancarien les corresponsalies de Pequín, Moscou i l'Amèrica Llatina. A més, quedaria retallada la compra de producció aliena per al 'Sense ficció' i el '30 minuts', que haurien de funcionar només amb documentals elaborats pels professionals de la casa.

En el seu blog, el comitè d'empresa de TV3 rebutja les mesures i li demana "que aturi les decisions irreversibles que podrien ser un desastre per al futur de TV3 i de tot el sector audiovisual". Els representants dels treballadors coincideixen amb la direcció "que és urgent una aportació extra al pressupost del 2018". Per discutir amb més detall la situació, la plantilla ha quedat convocada a una assemblea general aquest dijous.

"Hem sabut que la resta de radiotelevisions afectades pel nou IVA en cap cas estan planejant mesures contra la seva producció, programació i plantilles", reflexionen des del comitè. "Per això ens sembla temerari avançar en una bateria de mesures que poden arribar a arraconar del tot TV3 en l’espai de comunicació i producció en català".

Sanchis ha recordat també que la programació associada i coproduccions d'entreteniments quedarien eliminades a partir del segon semestre, la qual cosa podria fer perdre "programes com 'Joc de cartes', 'Polònia', 'El foraster' i altres èxits de la graella de programació".

stats