Mèdia 14/04/2021

TV3 reivindica l'optimisme amb 'Celebrem!'

La televisió pública estrena un nou xou de varietats presentat per Guillem Albà

3 min
Guillem Albà presenta aquest espai de varietats

En moments d'incertesa, com és la pandèmia, mirar la vida amb optimisme es converteix gairebé en una necessitat. Així ho creu Guillem Albà, codirector i presentador de Celebrem!, el nou espai d'entreteniment i varietats que TV3 estrena aquest dijous a les 23.05 h. "És molt important donar energia, esperança i ganes de viure al públic. Celebrar que estem vius!", assegura. El programa, enregistrat al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, i amb públic, neix com una reivindicació de celebrar les petites coses de la vida.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'espai, que és possible gràcies a la crida que van fer la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el departament de Cultura de la Generalitat per posar en marxa projectes audiovisuals vinculats a la cultura del país, tindrà una durada de cinc episodis setmanals temàtics en què el riure i l'emoció tindran un paper protagonista. "Cada dia hi ha un motiu per celebrar i el programa s'ha proposat trobar-lo", explica Albà sobre la filosofia de l'espai. Celebrem! funcionarà com un gran espectacle amb presència de tot tipus de disciplines artístiques i escèniques, com ara la dansa, els titelles o el circ. Guillem Albà, de família titellaire i especialitzat en teatre visual, gestual i de moviment, ja té experiència en animar grans gales: va estar al capdavant de les edicions del 2016 i el 2018 de Catalunya aixeca el teló. A més, va ser copresentador de l'espai de divulgació lingüística El llenguado. Segons Pau Escribano, codirector del format i que ha sigut guionista d'espais com Polònia o Crackòvia, Albà explotarà totes les seves capacitats interpretatives i de clown.

Famosos amb ganes de passar-ho bé

Pel programa passaran diverses cares conegudes que es llançaran a participar en els reptes en forma de joc que se'ls proposarà. Tot i que cada episodi serà diferent, hi haurà seccions fixes com Consells per trencar la rutina, en què un personatge famós explicarà en clau d'humor com s'ho fa per escapar del tedi. Una de les col·laboradores de Celebrem! serà l'actriu Adriana Fuertes, que farà la secció La disfressa, que tancarà cada episodi i que consistirà en endevinar el personatge conegut que s’amaga darrere d’una disfressa. El presentador, amb l’ajuda del públic i de tothom que hi hagi en aquell moment dalt de l’escenari, hauran de treballar plegats per saber de qui es tracta. "El treball de caracterització és brutal. A mi em deien el nom només 24 hores abans i si no l'hagués sabut mai me l'hauria imaginat", confessa Fuertes, que amb aquest programa debuta a la televisió.

Un dels moments més esperats del programa serà l'espai reservat per a l'actuació en directe d'una companyia d'arts escèniques, una mostra del compromís de Celebrem! amb la divulgació de la cultura del país. Segons el cap d'entreteniments i actualitat de TV3, Cristian Trepat, la televisió pública feia temps que volia tirar endavant el format "perquè sempre havia sigut una vocació de la cadena fusionar l’entreteniment la cultura. I Celebrem! és un programa d’entreteniment amb una clara vocació de tornar a portar el xou a TV3 a través de gags, jocs, entrevistes, actuacions..., però també amb una forta base cultural”, remarca Trepat. A més de donar espai a diverses companyies, el programa també comptarà amb una banda musical fixa, La Marabunta, que estarà dalt de l'escenari sempre i posarà el toc musical a cada emissió.

Per a Vicent Sanchis, director de TV3, Celebrem! és una oportunitat perquè, enmig de la realitat amarga dels últims mesos, els espectadors es puguin permetre "uns moments de festa intel·ligents".

Cinc episodis temàtics
  • Sinceritat El primer episodi estarà dedicat al concepte de sinceritat i tindrà com a convidades l'actriu Sílvia Bel, les cantants Samantha i Elena Gadel, que hauran de demostrar quina d'elles és més sincera. L'actuació de la gala estarà protagonitzada per la companyia de dansa i hip-hop dels Brodas Bros.
  • Optimisme La segona entrega se centrarà en l'estat vital que millor defineix l'esperit de 'Celebrem!'. Els encarregats de transmetre l'alegria de viure seran el grup musical The Sey Sisters, l’actriu polifacètica Lloll Bertran, el cantant Joan Garriga i la companyia de circ Madame Gaüc. El joc d'aquesta gala voldrà demostrar la teoria de la llei de Murphy.
  • El dia sense por En aquest episodi, Guillem Albà convidarà els espectadors a deixar enrere les pors. Ho farà acompanyat de l’actriu i directora Leticia Dolera, l’actor Jordi Vilches i la cantant Beth Rodergas. L’actuació anirà a càrrec de la companyia de dansa de Roser López Espinosa.
  • Improvisació La quarta emissió de 'Celebrem!' sortirà al carrer per demostrar què és la improvisació. L'ajudaran a esbrinar-ho tindrà el suport de la cantautora Judit Neddermann, de Paco Mir, integrant del Tricicle, i l’artista de circ Jessica Arpin. El joc d'aquesta setmana buscarà saber qui té el cap menys quadriculat.
  • Calma El programa s'acomiadarà dels espectadors amb una gala que posarà en valor la vida tranquil·la. . Per fer-ho ha convidat l’actor Enric Auquer, la cantautora Gemma Humet, l’actor i humorista David Fernández i la companyia de titelles Zero en Conducta. El joc habitual serà per veure quin dels convidats és el més tranquil.
stats