Televisió
Mèdia 11/11/2022

TV3 retira de la web un episodi de 'Zona franca' que incloïa una broma sobre sexe amb menors

La decisió s'ha pres d'acord amb la productora que elabora el programa

2 min
Joel Díaz durant un programa de 'Zona franca'

BarcelonaTV3 ha despenjat de la seva web el programa número 14 de Zona franca, emès dijous passat a la matinada. En aquell episodi, el presentador del late night, Joel Díaz, parlava en el seu monòleg del guàrdia civil condemnat per difondre fake news d'un menor no acompanyat i de l'adeu de Gerard Piqué. Després, Díaz va entrevistar les presentadores del programa XL de Catalunya Ràdio Juliana Canet i Marta Montaner.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Zona Franca havia de continuar amb un reportatge al carrer enregistrat per la humorista Raquel Hervás, però un problema d’àudio detectat a última hora va fer adonar a l’equip que no es podia emetre. El programa va substituir-ho per un gag a plató que consistia en un càsting fet per la mateixa còmica entre la gent del públic per trobar-li una psicòloga de recanvi. Les proves incloïen alguns dilemes extrems amb supòsits sempre terribles, un dels quals parlava de zoofília i un altre de sexe amb menors. Fonts consultades per l’ARA indiquen que, de manera consensuada entre el canal i la productora, s’ha acordat retirar aquest segment perquè la fórmula del dilema paroxístic, tot i ser popular entre els joves, quedava a la televisió fora de registre i també perquè es considerava un error haver involucrat persones del públic en un humor tant al límit.

TV3 va patir una forta polèmica l'any passat, arran d'un fragment d'un gag de Bricoheroes que es va filmar, però no es va arribar a emetre, en què el personatge interpretat per en Peyu deia que, si pogués satisfer un desig excèntric de multimilionari, voldria rebre una fel·lació de la reina Letícia. L'humorista va denunciar censura per la retallada i, poc després, va aparèixer una versió allargada d'aquest mateix gag en què Jaïr Domínguez el renyava per haver-se quedat curt i suggeria que podria haver demanat el mateix de la infanta Elionor. En Peyu va aclarir que aquest últim tros ells mateixos el van retirar perquè va ser fruit d'una improvisació i mai van considerar incloure'l al muntatge. Però la publicació del vídeo complet va fer que TV3 es carregués de nombroses preguntes parlamentàries i hagués de donar explicacions pel gag, tot i no haver-lo emès.

stats