AUDIÈNCIES
Mèdia 01/09/2019

TV3 tanca l’estiu aferrada al lideratge

Tot i perdre gairebé dos punts respecte al juliol, la pública suma 25 mesos com el canal més vist

Alejandra Palés
3 min
Joc de cartes ha tornat a demostrar que és una de les apostes segures de la televisió pública catalana.

BarcelonaLa bateria de nous formats que TV3 ha estrenat aquest estiu ha sigut coixí suficient perquè l’emissora pública mantingui el lideratge també a l’agost i, per tant, acumuli ja 25 mesos consecutius en la primera posició del rànquing de les cadenes més vistes a Catalunya. La cadena s’aferra al lideratge davant les envestides de Telecinco, amb qui segueix mantenint un pols per la primera posició del rànquing.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

TV3: la pública lidera tot i marcar la quota més baixa del 2019

Amb un share del 10,9% -la quota més baixa des que va començar el 2019- n’hi ha hagut prou perquè TV3 guanyi la posició d’honor de la cadena més vista. La televisió pública catalana perd gairebé dos punts respecte al juliol, quan va obtenir un 12,4%, però això no li impedeix superar les dades del seu principal competidor, Telecinco, i ampliar mínimament el marge que la separa de la primera cadena de Mediaset. A més, dels 15 programes més vistos del mes, 12 són de la televisió pública.

Una de les principals fortaleses de TV3 segueixen sent els informatius, que un cop més s’han mantingut líders en totes les seves edicions i han figurat entre els espais més vistos. A més, apostes de continuïtat com Joc de cartes d’estiu o Res és impossible continuen sent valors segurs per a la cadena. Igualment, pot treure pit de la bona acollida de les seves propostes estiuenques, algunes de les quals eren novetats. D’aquesta manera, Coolhunters, l’espai que dissecciona noves tendències, ocupa l’onzena posició, i Pròxima estació entra en setzena posició amb l’emissió del 6 d’agost.

Canals privats espanyols: Telecinco aguanta però Atresmedia supera Mediaset

La primera cadena de Mediaset segueix fent força per passar per davant de TV3, però de moment es queda a vuit dècimes. Telecinco tanca l’agost amb una quota del 10,1% i torna a ser la segona cadena preferida dels espectadors catalans. Entre els espais que la privada aconsegueix colar entre el més vist del mes hi apareixen els informatius i l’incombustible Sálvame, que no ha tancat per vacances i ha tornat a demostrar que és un dels plats forts de la cadena.

Tot i que Antena 3 ha aconseguit reduir la distància que la separa de Telecinco, s’ha de conformar amb ser la tercera cadena més vista, amb un 9,3% de quota de pantalla. Atresmedia, però, té un consol: en el seu conjunt -sumant les quotes d’Antena 3 i La Sexta- avança Mediaset, que malgrat millorar les dades de Cuatro (5,0% de quota) no suma més que el grup de Planeta.

TVE: la 1 marca l’inici d’una tímida recuperació

La televisió pública espanyola va tancar el juny amb una notícia nefasta: va obtenir un 5,6%, el seu resultat mínim històric a Catalunya. Al juliol, però, es va detectar el que semblava l’inici d’una recuperació que les dades d’agost confirmen. La 1 tanca el mes amb un 6,0%, una dada que segueix per sota de la mitjana de la cadena (6,2%) però que és una notable millora respecte al juny.

La 1 aconsegueix un punt d’avantatge sobre Cuatro, que continua sent el fanalet vermell de la classificació amb un 5,0% de quota de pantalla.

8TV: la cadena del Grupo Godó guanya una dècima respecte al juliol

La televisió del Grupo Godó no aixeca cap. La graella d’estiu -farcida d’antics programes de TV3- només ha servit per sumar una dècima respecte al juliol i superar mínimament la seva mitjana, que és del 0,6%. El 0,7% obtingut, però, no dona peu a l’esperança.

Resultats a l’Estat: Telecinco lidera per dotzè mes seguit

Tot i que la distància entre Telecinco i Antena 3 s’ha escurçat aquest agost, la primera cadena de Mediaset segueix marcant el pas i obté una quota del 12,7%, una xifra que, malgrat ser dos punts més baixa que la del juliol, li permet ser líder per dotzè mes consecutiu.

Com a Catalunya, La 1 millora mínimament els seus resultats al conjunt de l’Estat i suma una dècima respecte al mes anterior. Amb tot, la pública segueix vivint un any per oblidar, ja que ha perdut més d’un punt respecte als resultats del 2018.

En el cas de La Sexta i Cuatro, l’agost no ha sigut un bon mes per a elles. Totes dues han perdut tres dècimes respecte al mes anterior: la cadena d’Atresmedia registra un 6,0% de quota de pantalla i la de Mediaset un 5,2%.

stats