Mèdia 30/05/2014

El Govern convoca els partits dilluns per l'eliminació d'un múltiplex de TVC

Els partits es reuniran al palau de la Generalitat per estudiar les conseqüències de l'eliminació

Efe
2 min
Imatge d’arxiu de l’edifici de TV3, que si perd un dels dos múltiplexs, com el Govern afirma que pretén l’executiu espanyol, haurà de tancar canals o bé sacrificar l’alta definició.

BarcelonaEl Govern ha convocat les forces parlamentàries catalanes dilluns que ve davant la negativa del Ministeri d'Indústria a reconsiderar la seva decisió d'eliminar un dels múltiplex de Catalunya, pel que transmet Televisió de Catalunya (TVC). El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, ha lamentat que la reunió mantinguda aquest divendres a Madrid amb el responsable de la Secretaria de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Víctor Calvo-Sotelo "hagi anat malament" i no hagi servit perquè el Govern reconsideri la seva decisió d'eliminar un dels múltiplex de TVC.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Martí ha explicat als mitjans de comunicació que els representants ministerials "no han volgut encara entrar a valorar les possibilitats tècniques que farien que això no calgués". "Per tant -afegeix Martí- la reunió ha servit per donar carta de naturalesa a una cosa que primer intuíem, després vam saber a través d'una carta", després pel mateix ministre i avui, a la reunió de treball, "ha quedat més clar".

Davant la negativa del Ministeri a buscar una solució per evitar la desaparició d'un dels múltiplex de TVC, el secretari de Comunicació ha anunciat que el Govern català mantindrà dilluns que ve dia 2 al Palau de la Generalitat una reunió amb les forces polítiques catalanes amb representació al Parlament "per explicar amb detall les conseqüències que això tindrà si s'aplica tal com el Ministeri ja ha decidit".

En aquesta mateixa reunió, els responsables catalans explicaran "les alternatives amb les quals el Govern treballa i planteja". Segons l'opinió de Martí, la decisió "a l'ombra, sense consultar" del Ministeri d'Indústria és "política" i "no es fonamenta en criteris tècnics" i afegeix que encara que argumenten que aquesta mesura ve "imposada per la Unió Europea", en realitat només és un "disfressa" que "emmascara un objectiu polític, que és debilitar l'oferta televisiva en català".

stats