Mèdia 16/10/2018

TVE es disculpa amb la Falange pels comentaris contra ells fets a 'OT 2018'

Noemí Galera, directora de l'acadèmia, i un concursant es van 'cagar' en el partit d'extrema dreta

Ara
2 min
TVE es disculpa amb la Falange pels comentaris contra ells a 'OT 2018

BarcelonaDesprés de la polèmica per voler canviar una paraula d'una cançó de Mecano, 'OT 2018' encara un nou conflicte. TVE, cadena que emet el programa, s'ha disculpat amb la Falange per uns comentaris fets per Noemí Galera, directora de l'acadèmia, i un dels concursants, l'andalús Dave. El 28 de setembre, durant una xerrada per vigilar les faltes de respecte, el 'triunfito' va reconèixer que s'havia 'cagat' en el partit d'extrema dreta diverses vegades. Davant d'aquesta afirmació, Galera li va respondre: "Bé, en aquests jo també m'hi cago. I si no que vinguin". Després del comentari, diversos dels concursants van exclamar: "Això, això, que vinguin!"

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ara la televisió pública, a través del Defensor de l'Audiència, Ángel Nodal, ha demanat perdó amb un e-mail que publica avui 'OK Diario' i que la Falange va compartir al seu Twitter. En la comunicació, el defensor trasllada a la Falange les disculpes de la directora d'entreteniment de TVE, Toñi Prieto. "Lamentem moltíssim el comentari desafortunat de l'alumne i encara més el que va fer la directora de l'acadèmia", diu l'e-mail, que afegeix que considera "intolerable" l'expressió utilitzada tant per Galera com per Dave.

A més, en el comunicat, RTVE assegura que prendrà "les mesures oportunes perquè aquest tipus d'accions no es tornin a produir", ja que l'ens "advoca per la pluralitat ideològica i religiosa i el respecte". Segons 'OK Diario', la Falange valora positivament la disculpa, però la considera insuficient, ja que creuen que s'hauria d'haver fet en un format de difusió equivalent al dels comentaris.

En el seu moment, el comentari de Galera va donar lloc a una resposta de la Falange a través de Twitter en què qualificaven la directora de l'acadèmia de "mal educada i molt cínica" i en què defensaven que ells són "un partit polític legal".

Les disculpes de TVE han trobat resposta en els usuaris de Twitter, que, en molts casos, critiquen que la televisió pública demani perdó a una agrupació d'extrema dreta i mostren la seva disconformitat utilitzant l'etiqueta #MecagoenlaFalange.

stats