Mèdia 09/03/2022

TVE no canviarà la lletra de la cançó de Chanel per a Eurovisió

L'Observatori de la Igualtat considera que ha de prevaldre "la llibertat de creació"

2 min
Chanel

BarcelonaLa cançó amb la qual Chanel representarà Espanya a Eurovisió no es tocarà. Finalment, TVE ha decidit mantenir la lletra original després que l'Observatori de la Igualtat hagi analitzat la cançó i no hi hagi trobat motius per fer modificacions. La cadena va recórrer a l'ens arran de la polèmica generada per la diputada socialista Lidia Guinart, que va assegurar que la lletra de SloMo remetia a la prostitució. Altres veus també assenyalaven que el tema perpetua estereotips de gènere.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després de les paraules de Guinart, Ignacio Elguero, membre de l'alta direcció de TVE, va assegurar que la corporació pública estava disposada a canviar la lletra de la cançó si es considerava necessari. "Si hi hagués un suggeriment per part de l'Observatori de la Igualtat no hi hauria problema. L'Observatori de la Igualtat hi està al damunt i té unes normes", deia llavors.

Segons recull El Confidencial Digital, Concepción Cascajosa, presidenta de l'ens i membre del consell d'administració de RTVE, va avançar dilluns que no s'intervindria en la lletra de la cançó perquè preval "la llibertat de creació". A més, va assegurar que es tracta d'una polèmica sobrevinguda, ja que no es va plantejar ni en el moment ni de la manera adequats. Així i tot, va dir que prenen nota de la polèmica per a futures ocasions.

SloMo va ser triada com la cançó per representar Espanya a Eurovisió al BenidormFest, un festival que es va tancar amb polèmica perquè Chanel no va ser l'opció preferida dels espectadors però sí del jurat professional. De fet, arran de les crítiques i l'assetjament que va patir a les xarxes socials, Chanel –que es va imposar a propostes més populars, com Rigoberta Bandini i Tanxugueiras– va deixar d'utilitzar Twitter.

El Festival d'Eurovisió se celebrarà el 14 de maig a la ciutat italiana de Torí i sense la presència del representant de Rússia, ja que el país ha estat expulsat del festival arran de la invasió d'Ucraïna. Laura Pausini, que serà una de les presentadores d'Eurovisió, ha parlat avui sobre l'efecte que pot tenir el conflicte bèl·lic en el festival. La cantant ha assegurat que tirarà endavant perquè "l'esperança i els somnis arriben a través de l'art". "Encara que hi hagi una guerra, sobretot per les persones que viuen allà, el més just és continuar", ha assegurat la italiana.

stats