Mèdia 01/09/2017

TVE cessa l'editor de 'La 2 Noticias', l'únic informatiu que se salvava de les denúncies de manipulació

A diferència dels 'Telediarios', l'espai havia emès la conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso

Ara
2 min
Mara Torres presenta 'La 2 Noticias'

BarcelonaLa direcció de Televisió Espanyola ha cessat José Luis Regalado del càrrec d'editor de 'La 2 Noticias', que havia ocupat durant els últims anys, segons ha avançat el portal 'InfoLibre'. El programa de La 2, que des de fa dos anys s'emet passada la mitjanit, era l'únic informatiu de TVE que no s'havia vist esquitxat per les reiterades denúncies de manipulació i censura per part del consell d'informatius de la televisió pública. Només en el segon trimestre d'aquest any, l'organisme havia detectat més de 70 casos de males pràctiques en els informatius de TVE, però cap no feia referència a 'La 2 Noticias'.

De fet, aquest espai va ser l'únic programa informatiu de TVE que, el juny de l'any passat, va emetre la gravació de la conversa en què l'aleshores ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, conspirava amb el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, per perjudicar polítics independentistes. Aquells àudios no es van poder sentir a cap de les edicions del 'Telediario', que tenen molta més audiència que 'La 2 Noticias'. La presentadora de l'informatiu, Mara Torres, ha agraït a través de Twitter la "valentia i professionalitat" de Regalado.

José Luis Regalado era un dels pocs professionals de TVE que mantenia càrrecs de responsabilitat als serveis informatius després d'haver-ne ocupat ja durant l'etapa en què Fran Llorente va dirigir aquest departament, un període (2004-2012) en què els informatius de TVE van gaudir d'un prestigi que ara ha desaparegut. Durant aquella època, Regalado havia sigut editor de 'La noche en 24 horas'.

En un comunicat, TVE ha anunciat aquest divendres que la nova editora de 'La 2 Noticias' serà María José Ramudo Martínez, que des del novembre del 2014 era responsable de l'àrea de cultura dels serveis informatius i anteriorment havia treballat com a corresponsal a Mèxic, Moscou i Buenos Aires i com a reportera de guerra i en zones de conflicte.

stats