Mèdia 20/06/2022

Ucraïna demana una nova negociació per acollir Eurovisió

El ministre de Cultura del país ha criticat la decisió de la UER

2 min
La Kalush Orchestra, favorita per Eurovisió

BarcelonaUcraïna insisteix en acollir Eurovisió 2023, encara que la Unió Europea de Radiodifusió (UER) ho hagi descartat. La setmana passada, l'organització del festival va fer oficial que Eurovisió no se celebrarà a Ucraïna, ja que actualment, a causa de la invasió russa, no es donen les condicions necessàries per poder fer un esdeveniment de la magnitud del certamen europeu. Aquesta decisió ha fet enfadar les autoritats ucraïneses, que han demanat que s'obri una nova etapa de negociacions per fer possible el festival a Ucraïna.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Ucraïna no està d'acord amb la naturalesa de la decisió adoptada per la UER", ha declarat el ministre de Cultura d'Ucraïna, Oleksandr Tkatxenko, en un comunicat. "Exigim noves negociacions per acollir Eurovisió 2023 a Ucraïna", afegeix. Tradicionalment, quan un país guanya Eurovisió l'any següent s'encarrega d'organitzar el festival. Després de la victòria de Kalush Orchestra a l'edició d'enguany, Volodímir Zelenski, president d'Ucraïna, va assegurar que el país estaria preparat per acollir el festival i que tenia l'esperança que es pogués fer a Mariúpol, ciutat devastada per les tropes russes.

A més de descartar Ucraïna com a escenari de la nova edició, la UER va avançar que està en converses amb la BBC perquè sigui finalment el Regne Unit, que va quedar en segona posició, qui organitzi el festival. Aquesta possibilitat, però, no compta amb el suport del primer ministre, Boris Johnson, que ha afirmat que hauria de ser Ucraïna qui acollís Eurovisió. "Els ucraïnesos van guanyar Eurovisió. Sé que nosaltres vam fer una actuació fantàstica i que vam quedar en segona posició, i m'encantaria que es fes aquí, però la realitat és que ells van guanyar i es mereixen poder organitzar-lo. Penso que ho haurien de fer i ho poden fer. Crec que Kíiv o qualsevol altra ciutat ucraïnesa segura seria un bon lloc per fer-ho", va assegurar Johnson aquest dissabte.

stats