Mitjans públics
Mèdia 08/01/2014

Vaga a TV3 coincidint amb l'estrena dels nous 'Telenotícies'

Els treballadors han convocat aturades per al dia 16 a les 21.00 i el 17 a les 14.15

Ara
2 min
Tons clars i música més suau als nous informatius de TV3 Tele i ràdio compartiran corresponsal a París

BarcelonaEls nous 'Telenotícies' de TV3 no podran començar en el moment que estava previst. El comitè d'empresa de la televisió pública ha convocat una aturada parcial de 30 minuts el dia 16 a les 21.00 –és a dir, a l'hora que havia de començar el primer 'Telenotícies vespre' amb el nou format, presentat per Toni Cruanyes–, i una altra el 17 a les 14.15, que afectarà la primera edició de la nova etapa del 'Telenotícies comarques' i el 'Telenotícies migdia'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquestes convocatòries ja s'han comunicat oficialment al departament d'Empresa i Ocupació, i segons fonts del comitè consultades per l'ARA "aniran a missa". "Està superconfirmat. No hi ha volta de full", ha assegurat a aquest diari un representant dels treballadors.

L'anunci d'aquestes aturades arriba hores després que les comissions negociadores del conveni tant de Televisió de Catalunya com de Catalunya Ràdio s'hagin reunit, aquest dimecres al migdia, amb el president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, que els ha traslladat "la necessitat de negociar una rebaixa salarial per eixugar el dèficit del 2013", segons explica el comitè d'empresa de TV3 en un comunicat. El mateix text assegura que Duart no ha precisat la quantitat que cal retallar, però que "calcula" que és "inferior als 27 milions d'euros".

La nota assegura que Duart no ha parlat de "cap percentatge de rebaixa salarial", i que ha insistit en la seva voluntat d'equiparar els salaris de la CCMA als del sector sanitari públic. Segons el comitè, els treballadors "no negociaran cap rebaixa de sou base ni d'antiguitat", per la qual cosa si es volen dur a terme haurà de ser per imposició.

El comitè també mostra el seu desacord amb la intenció de Duart d'aprovar el nou conveni abans de l'1 de febrer, ja que, en la seva opinió, "la complexitat" del procés i "les novetats que introdueix la reforma laboral" ho fan inviable.

stats