Mèdia 22/12/2013

El Verkami de la minisèrie del 1714 triomfa gràcies a EITB

Albert Castellví Roca
2 min
Sílvia Bel i Marc Cartes en l'acte de presentació de la minisèrie 1714 al Born Centre Cultural.

BarcelonaLa minisèrie 1714. El preu de la llibertat podrà tirar endavant. Aquesta mitjanit s'han completat els 40 dies de termini per aconseguir els 200.000 euros que els responsables del projecte confiaven obtenir a través de la plataforma de micromecenatge Verkami, i la xifra s'ha superat amb escreix, ja que s'han reunit més de 225.000 euros.

Fins fa pocs dies, però, tot feia pensar que la col·lecta quedaria molt lluny de l'objectiu fixat: a mitjans d'aquesta setmana s'havien recollit tot just uns 70.000 euros, i la fita dels 200.000 semblava del tot inabastable. La solució, tal com explica el productor executiu de la minisèrie, Agustí Mezquida, a la web del projecte, la va donar la radiotelevisió pública basca, EITB, que va aportar, de cop, 150.000 euros perquè la producció pogués tirar endavant, la qual cosa ha permès que la campanya de micromecenatge conclogués amb èxit.

"El seu suport té un enorme valor simbòlic i sentimental en aquests moments històrics que estem vivint", remarca Mezquida, que admet que "potser" van ser "massa ambiciosos" a l'hora de proposar-se recaptar 200.000 euros a través de les aportacions de particulars. "Creiem profundament que amb la ficció podrem explicar-nos com a poble arreu del món", argumenta per justificar-ho.

Mezquida detalla que el pressupost total de la producció és de tres milions d'euros, la major part dels quals provenen de les empreses, entitats i institucions que donen suport al projecte, entre les quals hi ha l'ARA. "Comptàvem aconseguir 200.000 euros a través de Verkami i 300.000 euros més a través de noves aportacions d'empreses i patrocinadors", explica, però reconeix que, fins ara, aquesta via no ha donat els fruits esperats: "Durant aquests últims mesos ens hem adreçat a moltes de les grans empreses de Catalunya però cap, de moment, dóna suport al projecte".

A l'espera d'acabar de tancar el pressupost, els diners recollits a Verkami permetran que la minisèrie continuï el seu curs, amb la intenció de rodar entre els mesos de febrer i març i la previsió que s'estreni a TV3 pels volts de la Diada del 2014.

Homar, Pou, Cartes i Bel

1714. El preu de la llibertat es basa en la trilogia literària d'Alfred Bosch 1714, i narrarà els últims sis anys de la Guerra de Successió, des del 1708 fins a l'entrada de les tropes borbòniques a Barcelona, l'11 de setembre del 1714. Els actors Lluís Homar, Josep Maria Pou, Marc Cartes i Sílvia Bel ja han confirmat la seva participació en la producció, que serà dirigida per Sílvia Quer.

stats