Dia Mundial de la Infància
Mèdia 19/11/2022

L'ARA dels Nens, aquest diumenge al teu quiosc

L'ARA publica un diari especial dibuixat per infants de més de 40 escoles

ARA
2 min

BarcelonaLa salut mental dels infants i adolescents ha deixat de ser un tabú. És una realitat dura que cal abordar. La pandèmia l'ha tret de l'armari. Al Diari dels Nens d'aquest diumenge, que l'ARA fa en col·laboració amb Unicef Catalunya i en el qual han participat nois i noies de més de quaranta escoles, abordem aquesta problemàtica des del punt de vista de la sanitat i de l'experiència de les famílies.

Un colage presentat per il·lustrar el Diari dels nens 2022
Un altre dels dibuixos seleccionats per l'equip del diari ARA

Aquest serà l'enfoncament del dossier d'un diari amb el qual, com cada any des del 2015, celebrem el Dia Internacional de la Infància amb una edició especial en què totes les il·lustracions són dibuixos fets per escolars. De la primera a l'última pàgina del paper per un dia no hi ha fotografies. L'experiència, singular a la premsa i ja consolidada dona entrada un cop a l'any a l'ARA a la mirada dels més joves, que interpreten a la seva manera les notícies, reportatges i articles d'opinió. Premiat i elogiat per la seva originalitat, aquest diari és una alenada d'aire fresc que combina la informació rigorosa habitual amb una estètica diferent.

Quatre dibuixos dels nens que il·lustren el diari

Cada any el Diari dels Nens es fa amb el suport d'una entitat diferent. Aquest any Unicef Catalunya s'ha abocat amb entusiasme al projecte, que s'ha preparat amb cura els últims mesos i ha comptat amb la participació activa del seu equip català i amb la visita del seu director executiu a Espanya, José María Vera, a la nova seu del diari al Raval barceloní.

Jose Maria Vera (e) director d'UNICEF Espanya acompanyat de part de l'equip de la ONG i d'Ignasi Aragay a la redacció de l'ARA
stats