Vicent Sanchis i Saül Gordillo deixaran les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio a finals d'abril

ERC s'ha sumat al pacte entre el PSC i Junts per establir una direcció transitòria a l'espera de la resolució del concurs públic

2 min
Saül Gordillo i Vicent Sanchis durant la compareixença parlamentària

BarcelonaEl consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) rellevarà a finals del mes d'abril els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, segons ha decidit avui l'ens per unanimitat. ERC, Junts i el PSC han pactat que després de la sortida de Sanchis i Gordillo el comandament de la televisió i la ràdio pública sigui assumit per una direcció interina i transitòria fins a la resolució del concurs públic a través del qual es triaran els nous directors. D'aquesta manera, com ja va avançar l'ARA, Sígfrid Gras i Jordi Borda serien els dos gestors interins dels mitjans públics, ja que actualment ocupen les segones posicions en els organigrames.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha detallat el consell de govern, avui s'ha pactat iniciar el procés de redacció de les bases del concurs públic de selecció de candidats a les direccions dels mitjans i s'ha establert la data del 27 d'abril d'aquest any perquè s'aprovin. Sanchis i Gordillo hauran de deixar els seus càrrecs en el moment en què s'aprovin les bases dels concursos públics. Des de llavors i fins que es resolguin els concursos públics, les direccions dels mitjans públics quedaran delegades en els seus adjunts actuals.

Amb l'acord entre els tres partits, Esquerra acaba acceptant l'estratègia que tant el PSC com Junts volien per al relleu tant a TV3 com a Catalunya Ràdio. Amb l'última reforma de la llei de la CCMA s'establia que el relleu al capdavant de la direcció dels mitjans pública es faria a través d'un procés obert i impulsat per la mateixa Corporació. Un cop acordat el concurs públic, el PSC considera que ja es pot procedir a destituir Sanchis i Gordillo mentre algú, de manera interina, n'assumeixi les funcions a l'espera de convocar i resoldre el procés de selecció de les noves direccions. Aquesta possibilitat era vista amb bons ulls per Junts però no per ERC, que finalment s'ha sumat al pacte entre les altres dues forces.

Des del consell de govern de la CCMA s'assegura que aquesta renovació és "un primer pas per a l'enfortiment de l'esperit fundacional" de la corporació.

A més de pactar l'inici del procés de redacció del concurs públic, en aquesta reunió també s'han posat en marxa sis comissions permanents per analitzar, fer seguiment i elaborar propostes d'actuació davant els reptes a què s'enfronta la CCMA.

stats