Novetat

Controla els dos Spider-Man en un dels millors videojocs de superherois

‘Marvel’s Spider-Man 2’ convoca els dos protagonistes per crear la seqüela definitiva i portar el gènere dels videojocs de superherois a noves altures

4 min
Art principal de 'Marvel's Spider-Man 2'
  • Llançament: 20 d’octubre
  • Plataformes: PS5
  • Gènere: Acció i aventura
  • Classificació: +16
  • Desenvolupament: Insomniac Games
  • Publicació: Sony Interactive Entertainment

Cinc anys després de l’aclamat Marvel's Spider-Man i gairebé tres des de l'spin-off Marvel's Spider-Man: Miles Morales, títol que va coincidir amb el llançament de la PlayStation 5, arriba la seqüela que molts estaven esperant. Peter Parker i Miles Morales s’uneixen en aquesta nova i emocionant aventura exclusiva per a l’última consola de Sony, en què el jugador podrà controlar tots dos personatges. El títol, també desenvolupat per Insomniac Games (Spyro, Ratchet & Clank), redefineix el gènere dels jocs de superherois agafant el bo i millor dels anteriors, i presenta una experiència inoblidable i optimitzada per a la plataforma d’última generació.

La Nova York expandida inclourà més districtes a part de Manhattan

La història tindrà lloc en una Nova York expandida més viva que mai, que ara també comptarà amb una part dels districtes de Queens i Brooklyn i llocs icònics com Coney Island, a part de la ja coneguda i impressionant Manhattan. Travessar els seus carrers balancejant-se serà tan agradable com en els títols anteriors, però a més el jugador disposarà de noves eines, com les alaranyes, per travessar grans distàncies més ràpidament. Aquesta vegada la narrativa tindrà moments més foscos, tot i que sense perdre els tocs d’humor característics. La història se centrarà en com els dos protagonistes intenten equilibrar les seves vides –personals i com a herois aràcnids– mentre un estrany simbiont atorga nous poders al Peter.

Més poders i molts més enemics

L’aparició del vestit negre gràcies al simbiont farà que l’home aranya disposi d’habilitats tan destructives com espectaculars, però això no serà tot. També faran acte de presència més poders de la bioelectricitat del Miles i nous i millors ginys, així com els braços mecànics aràcnids del Peter. Hi haurà més varietat d’enemics i alguns presentaran debilitats concretes, cosa que afegirà un punt d'estratègia al joc: cada un dels protagonistes es converteix en l’eina més bona per a segons quina tasca. Tot això combinat amb el combat dinàmic present en els títols anteriors ofereix un sistema gratificant i que recompensa el jugador.

El malvat Venom serà un dels principals antagonistes del joc

Familiaritzar-se amb els nous poders i dominar les noves tècniques serà de vital importància per fer front als emblemàtics antagonistes que apareixeran a Marvel's Spider-Man 2. A part del malvat Venom, vinculat als nous poders del simbiont, faran acte de presència el despietat Kraven el Caçador i l’imprevisible Llangardaix, entre d'altres. La trama s’embolicarà i durà els protagonistes a plantar cara a aquests malvats en uns combats impressionants i carregats d’escenes cinematogràfiques dignes de la pantalla gran. Al cap i a la fi, el seu deure és protegir els que ho necessiten, i els enfrontaments seran inevitables.

Una seqüela definitiva

La trama també desenvoluparà més els dos protagonistes individualment, sobretot a través de missions secundàries que anirem descobrint en el món obert. El títol oferirà una missió principal d’una durada aproximada de 15 hores, fet que l’acosta més en duració al títol spin-off que a l'original. Així i tot, els més curiosos hi poden sumar una desena d'hores més fins a completar el contingut addicional i descobrir tot el que ens pot oferir la Nova York ampliada de Marvel. A part d'altres col·leccionables, a Marvel's Spider-Man 2 hi podrem trobar més de 70 vestits per als homes aranya, des de clàssics que enamoraran els veterans dels còmics fins a nous dissenys per a aquells que vulguin lluir una cosa més trencadora. És qüestió de gustos i estil.

El Miles Morales i el Peter Parker s'uneixen a 'Marvel's Spider-Man 2'

Amb màscara o sense, i amb l’increïble poder del simbiont gestant una amenaça a l’ombra, Peter Parker i Miles Morales hauran d’unir forces per salvar el seu entorn i sortir-ne victoriosos. Amb moltes novetats, però també amb una sensació de tornar a casa, Marvel's Spider-Man 2 presenta una proposta clara: dos Spider-Man són millors que un. La premsa especialitzada ja l'ha classificat com un dels millors jocs de superherois de tots els temps i com una proesa tècnica pel seu rendiment i l'apartat visual. A partir d’aquest divendres 20 d’octubre, els jugadors de PS5 podran llançar-se a desfer l’entrellat de la seva trama i ficar-se a la pell dels homes aranya un cop més. I és que en el fons, tots portem un heroi dins.

Tràiler de llançament

Ja hi hem jugat!

Ens ha agradat...

  • Com millora els dos títols anteriors i com assoleix un rendiment impecable durant tot el joc.
  • L'evolució de la trama personal dels personatges i el punt terrenal en la vida dels superherois.

No ens ha agradat...

  • Alguna missió secundària es fa una mica pesada, tot i que no són abundants i alguna suma a la història.
  • Deixar de controlar els herois i pilotar drons o robots aranya, tot i que hi ha excepcions que no comentarem...

És per a tu si...

  • Has visitat Nova York aquest estiu i vols tornar a passejar per Times Square o Central Park.
  • Ets fan de tot allò relacionat amb l'home aranya i vols sentir-te com un autèntic heroi, o dos.

No és per a tu si...

  • Et mareges sovint quan et mous entre gratacels a tota velocitat.
  • Ets de l'equip DC i opines que el Batman segueix sent millor, visca els ratpenats!

[Títol provat en PS5, codi cedit per Sony]

stats