Novetat
Mèdia Videojocs 07/12/2023

El nou videojoc d’‘Avatar’ descobreix els secrets de Pandora

‘Avatar: Frontiers of Pandora’ convida els jugadors a submergir-se en la cultura na’vi i a explorar un nou continent de Pandora en primera persona

4 min
Art principal del nou títol
  • Llançament: 7 de desembre
  • Plataformes: PC, PS5, Xbox Series X|S
  • Gènere: Acció i aventura, món obert
  • Classificació: +16
  • Desenvolupament: Massive Entertainment (estudi d'Ubisoft)
  • Publicació: Ubisoft

La franquícia d’Avatar està més viva que mai, i des de la pel·lícula original de James Cameron s'han obert nous fronts per als na’vis, els alienígenes blaus nadius de Pandora. Després d’un segon film estrenat no fa gaire i a l’espera de les següents entregues planificades, arriba l’últim gran llançament de l’any dins del món dels videojocs. El títol està desenvolupat per Massive Entertainment, responsables entre altres de The Division, i per Ubisoft, coneguts sobretot pels seus jocs de món obert i les sagues Far Cry i Assassin’s Creed, aquesta última amb un llançament molt recent. El nou joc busca expandir l’univers d’Avatar a altres mitjans, i ho fa amb un títol d’acció i aventura en primera persona que arriba només a les plataformes més potents del mercat actual, ja que té uns requisits gràfics elevats.

La càmera en primera persona potencia la immersió del jugador

L’avatar del jugador, mai més ben dit, és un na’vi segrestat de petit i criat en un centre de la RDA, una empresa militar provinent de la Terra que arriba a la lluna de Pandora i que també apareix a les pel·lícules. La trama del joc conduirà el protagonista, ja adult, a descobrir que la RDA ha tornat a Pandora amb la mala intenció de lucrar-se amb els seus recursos una vegada més. La seva tasca serà aturar aquesta amenaça tant per salvar el planeta com a tots els clans de na’vis que hi habiten. Mitjançant els coneixements dels dos mons, els humans adquirits durant la criança a la RDA i els que aprendrà connectant amb el seu llegat na’vi, el jugador es converteix en l’únic capaç de salvar Pandora.

Descobrir els secrets de Pandora

L’acció del títol succeeix en un continent de la lluna encara no explorat fins ara, on podrem descobrir nous entorns i biomes, així com clans de na’vis amb qui col·laborar. Un dels punts forts del títol és la immersió que dona al jugador, en part gràcies als gràfics d’última generació però també a la càmera en primera persona que ens posarà dins la pell del protagonista. Els frondosos paisatges plens de detalls i d’un cuidat disseny de nivells es podran travessar amb les habilitats sobrehumanes dels na’vis per fer del desplaçament una experiència de joc divertida. Per creuar llargues distàncies, es poden utilitzar muntures com el cavall de sis potes o l’Ikram, una ferotge bèstia voladora, i és l’únic moment en què la càmera canvia a la tercera persona per donar una visió més àmplia de l'entorn.

Els paisatges de Pandora et poden deixar bocabadat

L'element de món obert ens portarà amunt i avall en un mapa carregat d’activitats diferents. Una progressió de nivells guiarà el jugador parcialment durant les missions, però aquest tindrà la llibertat de fer el seu camí i descobrir que Pandora pot ser tan preciosa com perillosa. Per estar preparat davant de qualsevol repte, hi ha un sistema de recol·lecció i fabricació d’objectes, acompanyat d’una útil guia que ens ajudarà a conèixer millor Pandora, la seva flora i la seva fauna. Un cop equipat i a punt, el jugador podrà anar a caçar grans bèsties, sempre seguint el respectuós ritual na’vi, o a expulsar les tropes de la RDA escampades en campaments per tot el territori.

Expansió de l’univers d’'Avatar'

La història d'Avatar: Frontiers of Pandora es troba en un punt de la línia temporal entre la primera i la segona pel·lícula, tot i que no és un requisit haver vist els llargmetratges per jugar al joc. És obvi que els més familiaritzats amb la franquícia tindran un bonus afegit, però l’experiència està dissenyada perquè qualsevol jugador s’endugui sorpreses i tingui curiositat per conèixer més de Pandora. L’equip que ha desenvolupat el títol ha treballat colze a colze amb els encarregats d’idear tot l’univers d’Avatar i han tingut llibertat creativa per poder expandir-lo amb bon gust i criteri. El resultat final és un món obert, dinàmic, exuberant, ple de color i interessant d’explorar, que segur que aportarà als usuaris molts moments de pel·lícula. A més, la nova aventura ja té dues expansions confirmades que arribaran l'any vinent i podrà jugar-se de manera cooperativa, tot i que només a través d'internet.

El joc inclou nous clans na'vis que no s'han vist mai fins ara

Avatar: Frontiers of Pandora arriba a la recta final d’un any carregat de grans videojocs i amb les vacances de Nadal a la cantonada. La rebuda de la crítica especialitzada ha estat dividida, però, ja sigui emfatitzant punts forts com la jugabilitat i la immersió dins una Pandora increïble, o destacant punts dolents com una narrativa massa genèrica o la constant presència d’una botiga amb contingut extra, fins i tot després de pagar el preu íntegre d’un joc triple A com aquest. Però la proposta del joc és clara i directa: un còctel de gràfics d’última generació, l’experiència d’Ubisoft en els mons oberts i l’imaginari d’Avatar a la seva disposició. A partir d’avui, els jugadors poden emprendre una nova aventura per convertir-se en el pròxim heroi de Pandora.

Tràiler de llançament
stats