Novetat
Mèdia Videojocs 01/09/2023

L’univers digital més ambiciós és a ‘Starfield’

El nou videojoc de Bethesda, creadors de ‘Skyrim’ i ‘Fallout’, situa el jugador dins un joc de rol de dimensions interestel·lars on cada decisió dictarà el seu camí

3 min
Art principal de 'Starfield'

Starfield és un nou univers –literalment– de la companyia Bethesda Game Studios, el tercer que creen en els seus més de 25 anys d’història. L’estudi americà és responsable principalment de dues grans sagues, amb alguns títols molt rellevants dins el sector com The Elder Scrolls V: Skyrim i Fallout 4. L’essència dels anteriors treballs continua present en la nova proposta, ja que també aborda el gènere del rol, però abandona la fantasia medieval i el bel·licisme postapocalíptic per endinsar-se en la ciència-ficció. Starfield està disponible des d'avui per a aquells que hi tinguin accés anticipat. Per a la resta, dimecres serà el llançament oficial.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En el joc, la humanitat s’ha aventurat més enllà del Sistema Solar cap a les estrelles i ja s’ha establert en nous planetes. És l’any 2330 i el jugador s’uneix a l’últim grup d’exploradors espacials, Constellation. No tardarà a veure’s involucrat en una missió èpica per destapar un gran misteri sobre l’univers. Aquesta és la premissa comuna de Starfield, però cada jugador crearà el seu avatar únic i escriurà la seva pròpia història amb una llibertat sense precedents.

Un dels planetes explorables de 'Starfield'

Decisions, decisions

Starfield és un joc de rol gran i ambiciós. Amb la creació del personatge es defineix l’aspecte, el passat i els trets principals del protagonista, entre altres. Tot això és abans que el jugador comenci la seva aventura i s’endinsi a l’espai exterior, on trobarà més de 1.000 planetes explorables. Les decisions seran importants i constants, sigui en les relacions socials i les converses que se’n deriven o simplement per escollir un nou destí en el firmament.

Dins el joc s’hi poden trobar grans ciutats i bases remotes on es podran conèixer els personatges principals i les faccions que mouran els fils de la trama. S’hi pot explorar mons plens de vida i indrets desèrtics, descobrir-hi fauna i flora, i obtenir recursos que nodriran un sistema d’artesania que permetrà fabricar tota mena d’utensilis. Les opcions semblen infinites a simple vista, i al ser un videojoc d’un jugador, cadascú podrà gaudir de l’experiència al seu ritme.

New Atlantis és la ciutat més gran que Bethesda ha creat mai

No abaixis la guàrdia

La nau serà un apèndix clau de l’explorador espacial, i es podrà personalitzar molt més enllà del seu aspecte. Sistemes de pilotatge, escuts, armes i la mateixa tripulació seran importants perquè l’espai pot ser un lloc perillós. Els combats contra fauna agressiva o faccions enemigues es podran encarar de diverses maneres segons la preferència del jugador, amb un gran arsenal d’armes i habilitats. I aneu amb compte, perquè l'explicitat i la cruesa d’algunes experiències han fet que el títol rebi una qualificació de només apte per a majors d’edat.

A l'espai no hi ha cap racó segur

Si tot aquest univers ja sembla inabastable, encara cal sumar-hi algunes sorpreses amagades en el més enllà, i és per això que Starfield promet ser l'RPG espacial definitiu. Aquest títol de nova generació serà exclusiu de les plataformes de Microsoft, que va comprar l’estudi Bethesda el 2021, i es podrà gaudir des del seu llançament a Game Pass, el seu pla de subscripció. Per a totes aquelles persones que sempre han somiat en explorar galàxies i viure una gran aventura més enllà de les estrelles, és hora d’engegar motors.

  • Gènere: Rol (RPG)
  • Llançament: 6 de setembre (accés anticipat 1 de setembre)
  • Plataformes: PC, Xbox Series X|S
  • Classificació: +18
  • Desenvolupador: Bethesda Game Studios
  • Distribuïdora: Bethesda Softworks
Tràiler oficial de jugabilitat
stats