Mèdia 11/06/2020

Preparen una sèrie sobre la vida de Joan Carles I

La productora Weekend Studio portarà a la pantalla el podcast 'XRey'

Albert Castellví Roca
2 min
El rei Joan Carles I a la seu del Tribunal Suprem aquest dimarts / EFE

BarcelonaLa vida de Joan Carles I es convertirà en una sèrie de televisió. Weekend Studio, la productora de la sèrie de Netflix Hache, està desenvolupant l'adaptació per a la petita pantalla de XRey, un podcast estrenat el mes passat a Spotify i que reconstrueix la història del rei emèrit a partir d'un exhaustiu treball d'investigació i de les aportacions de diversos testimonis.

"XRey té una potent barreja d'intriga, reialesa i joc de poder internacional. Aquesta història fascinant, que està captivant els oients a Spotify, és ideal per adaptar-la en un gran drama televisiu", ha explicat el president de Weekend Studio, Tomás Cimadevilla, al portal Deadline, que ha avançat la informació. El mateix Cimadevilla ha explicat al portal Audiovisual451 que després de l'estiu començaran a buscar una plataforma que estigui interessada a emetre la producció.

El podcast XRey, produït pel periodista Toni Garrido i amb el segell de la productora The Story Lab, es va estrenar a Spotify el 18 de maig i des de llavors s'ha mantingut sempre entre els tres podcasts més escoltats a Espanya en aquest servei. La producció constarà de deu capítols d'entre vint i trenta minuts, però de moment només s'han publicat les cinc primeres entregues.

Dirigit pel periodista Álvaro de Cózar i amb guió d'ell mateix i de la també periodista Eva Lamarca, la sèrie parteix del moment de l'abdicació del monarca, el juny del 2014, per explicar "la història de l'home que va passar 50 anys ocult en la llum". Entre les veus que s'hi poden sentir hi ha la de l'excap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno, la de l'hispanista britànic Paul Preston, o la de l'exvicepresident del govern espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba, en una de les últimes entrevistes que va concedir abans de morir.

Tant Garrido com De Cózar estan implicats en el projecte televisiu, que es preveu que tingui diverses temporades.

stats