Michel Temer creua els dits perquè els Jocs no siguin un fiasco

El president interí del Brasil demana que els ciutadans passin pàgina de les moltes polèmiques que han precedit els Jocs i assegura que si tothom rema en la mateixa direcció poden deixar “oportunitats de futur” per al país

M.m.
2 min
El president interí del Brasil, Michel Temer

BarcelonaDesprés d'una prèvia convulsa, amb escàndols polítics, econòmics i sanitaris al Brasil, el president interí del Brasil, Michel Temer, demana passar pàgina i centrar-se en les “oportunitats de futur” que suposen els Jocs Olímpics per als brasilers.

La cerimònia inaugural donarà aquest vespre el tret de sortida als Jocs de Rio, i per Temer és una bona ocasió per “demostrar la capacitat del país de superar obstacles, ja siguin polítics o econòmics”.

En un article d'opinió publicat aquest divendres, Temer ha fet una crida a tots els habitants del Brasil perquè donin suport als Jocs i evitar que el país caigui en el pessimisme. De fet, en la darrera setmana, una enquesta posava de manifest que la meitat dels brasilers pensaven que els Jocs serien més perjudicials que beneficiosos per al país. “En els poc més de 80 dies que fa que sóc al govern, he fet una crida per la necessitat urgent de pacificar la nació i unificar el Brasil […]. Penso que aquests Jocs serviran perquè el poble brasiler es retrobi amb la seva alegria natural".

El president interí és conscient que els Jocs poden significar un abans i un després al Brasil, i que si tothom rema en la mateixa direcció i la competició es tanca amb bona nota i una imatge positiva, el país en pot sortir reforçat a tots els nivells. “L'esdeveniment mostrarà a més de cinc mil milions de persones una nació democràtica consolidada, institucions sòlides, un país pacífic i una economia amb immensa capacitat de desenvolupament. Aquests Jocs proporcionaran noves oportunitats al nostre país. Els inversionistes, per exemple, podran conèixer el potencial econòmic i de generació de negocis del Brasil”.

stats