ITÀLIA
Internacional 05/04/2011

Comença el primer judici contra un cap de govern per prostitució de menors

Berlusconi s'asseu a la banqueta dels acusats per pagar 187.000 euros a una noia de disset anys a canvi de mantenir-hi relacions sexuals

Redacció
2 min
Ruby, la jove marroquina que presumptament va acudir a festes de Berlusconi quan era menor

BarcelonaRuby, una jove marroquina de 18 anys, ha posat contra les cordes l'home més poderós d'Itàlia, el primer ministre del país, Silvio Berlusconi, de 75 anys, que està acusat d'abús de poder i de mantenir relacions sexuals amb ella quan era menor, un fet que ha donat un perfil molt mediàtic a aquest procés judicial. La primera vista del judici, que comença avui a la IV Secció Penal del Tribunal de Milà, classificarà les dades i establirà els calendaris del procés, en el qual han estat proposats 220 testimonis de l'acusació i de la defensa. Si l'aparició de la jove Noemi Letizi va significar per Berlusconi el divorci de la seva dona, Verónica Lario, l'entrada en escena de Karima El Mahroug, Ruby, li pot suposar fins a 15 anys de reclusió. Berlusconi va assegurar que la noia era la neboda del llavors president d'Egipte, Hosni Mubàrak, que li va costar l'acusació d'"abús de poder" per part de la Fiscalia de Milà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons els fiscals, Ruby, nascuda l'1 de novembre del 1992, va mantenir relacions sexuals amb el primer ministre en tretze ocasions a la Vila Sant Martino d'Arcore, prop de Milà, entre el 14 de febrer i el 2 de maig del 2010, quan encara era menor d'edat. Una relació per la qual la jove hauria cobrat 187.000 euros. La noia, que havia estat internada en centres de menors i denunciada per petits furts, volia obrir un centre estètic a Milà, on va arribar el novembre del 2009. El contacte entre la noia i l'entorn del primer ministre italià s'estableix quan tenia 16 anys, en un concurs de bellesa celebrat el 2009 a Taormina, a Sicília, quan Ruby troba al periodista Emilio Fede, amic íntim del primer ministre italià. Un cop a Milà, s'obre camí en les agències de publicitat i abandona el seu xicot, Nico Rizza. El 14 de febrer del 2010, amb 17 anys, es presenta a la residència de Berlusconi amb el representant d'artistes Lele Mora. Els fiscals del cas han apuntat que "s'exhibien disfressant-se, fent striptease i balls eròtics, tocant-se recíprocament o fent-se tocar les parts íntimes per Berlusconi". Després, asseguren "el mandatari triava les noies que li vinguessin més de gust per a relacions més íntimes".

stats