SUCCESSOS
Internacional 29/12/2012

Mor a Singapur la noia índia que va ser brutalment violada per sis homes en un autobús

Els autors de l'agressió, que han estat detinguts, declararan davant el jutge el 3 de gener. La violació de la jove universitària va generar una onada de protestes als carrers a l'Índia, on es perpetra una violació cada vint minuts

Agències
2 min
La brutal agressió ha generat una onada de protestes a l'Índia

BangkokLa universitària índia que va ser brutalment violada el 16 de desembre per sis homes en un autobús i després va ser llançada a la carretera amb el vehicle en marxa ha mort la matinada d'aquest dissabte, segons han indicat fonts del centre hospitalari de Singapur on estava ingressada. "La pacient ha mort en pau a les 4:45 del 29 de desembre del 2012", ha informat el centre hospitalari en un comunicat. L'ambaixador indi, T.C.A. Raghavan, ha explicat en conferència de premsa que el cadàver de la víctima, la identitat de la qual no ha estat revelada, arribarà aquest dissabte a Nova Delhi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al llarg d'aquest divendres passat, l'Hospital Mount Elizabeth de Singapur va emetre un comunicat explicant que a més de l'atac cardíac sofert, la víctima patia "infecció en els pulmons i l'abdomen, i una ferida cerebral important".

Tensió social

L'agressió va desencadenar una onada de protestes al carrer a Nova Delhi que van desembocar en durs enfrontaments amb les forces de l'ordre, amb el resultat d'un policia mort i 143 persones ferides. Els sis implicats en l'agressió sexual, inclòs el conductor de l'autobús, van ser detinguts i tots ells compareixeran davant la justícia el 3 de gener, després que la pressió popular obligués les autoritats a agilitzar el procés.

La investigació oficial sobre el cas també intentarà aclarir les circumstàncies en què va morir el policia diumenge passat durant la repressió d'una de les protestes. Segons l'autòpsia, l'agent va morir d'un atac de cor després d'haver patit "múltiples lesions internes".

L'Oficina Nacional de Registre de Crims va revelar el 2011 que cada 20 minuts una dona és violada a l'Índia, però que només en un de cada quatre casos el culpable és condemnat, a causa, segons els analistes, de la "immensa corrupció" present en el cos policial.

stats