Internacional 20/04/2013

Obama ordena investigar els atemptats de Boston fins al final i demana no prejutjar els estrangers

El president crida la ciutadania a mantenir l'esperit de diversitat que "enforteix" el país

Efe
1 min

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha assegurat després de la detenció de Dzhokhar Tsarnaev que les forces de seguretat no s'aturaran fins esbrinar com i per què es van produir els atemptats de Boston, i ha demanat als seus compatriotes que no es precipitin a jutjar als estrangers. "Determinarem què va passar, farem tot el que haguem de fer per mantenir la nostra gent a estalvi", va dir Obama. que també ha agraït a tots els cossos de seguretat "la seva feina en equip".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president també va afirmar que "fos quin fos" l'objectiu dels atemptats, els autors "van fallar per què els nord-americans rebutgen ser intimidats i terroritzats".

"Les famílies d'aquells que van morir (...) i els ferits mereixen respostes", va dir el president, que va apuntar que amb la detenció d'aquesta matinada es tancava "un capítol d'aquesta tragèdia".

Obama va demanar, a més, mantenir l'"esperit de diversitat" que caracteritza els Estats Units i fugir dels judicis precipitats sobre els estrangers que arriben al país, en referència a l'origen txetxè dels germans Tsarnaev.

"És important que seguim acollint a la gent d'arreu del món", va dir. "L'esperit dels Estats Units inclou mantenir-se fidel a la diversitat que ens fa forts. Assegurem-nos que mantenim aquest esperit", va subratllar Obama.

El mandatari també va recordar les víctimes de l'explosió de la planta fertilitzadora de West, a Texas.

stats