ESTATS UNITS
Internacional 28/06/2012

El Suprem dels EUA avala la reforma sanitària d'Obama

L'alta instància manté el principi que inspirava el nou model de cobertura mèdica considerat el buc insígnia del mandat del president nord-americà, Barack Obama, tot i que suggereix alguns canvis de procediment

ARA / Agències
1 min
Manifestació en favor de la reforma sanitària d'Obama davant del Suprem dels EUA. GETTY

WashingtonLa decisió global significa una victòria majúscula per als demòcrates i per a Obama, ja que aconsegueixen que tiri endavant la reforma sanitària més important dels Estats Units des de la creació del 'Medicare' als anys 60.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fins ara la majoria dels nou magistrats havien posat en dubte la legalitat de la mesura, però finalment el president nord-americà se n'ha sortit amb la seva. El president del tribunal, el republicà John Roberts que ha expressat més d'una vegada un enfrontament ideològic clar amb Obama, s'ha mostrat a favor de la llei.

Discurs de valoració del president

Està previst que Obama s'adreci als nord-americans en breu per valorar la decisió. Segons ha avançat el 'Wall Street Journal', el candidat a la reelecció tenia preparats fins a tres discursos degut a la incertesa a de la sentència. Es preveu que el discurs tingui un to de celebració i també l'usi en clau electoralista.

La decisió del Suprem suposa un cop favorable a la reelecció del president demòcrata, que ha convertit la mesura en la bandera de la seva primera legislativa. Però alhora reforça els arguments del seu contrincant, el republicà Mitt Romney.

stats