Internacional 19/04/2013

El sospitós abatut per la policia portava explosius lligats al cos, segons la CNN

Un agent ha mort al Massachusetts Institute of Technology en un tiroteig. La policia persegueix el segon identificat al barri de Watertown

Agències
2 min
Ampli desplegament policial al barri de Watertown, a l'oest de Boston / GETTY

BostonEl detingut en la gran operació policial de les últimes hores a Boston ha mort a causa del tiroteig amb la policia. Segons informa la cadena nord-americana CNN citant una font propera a la investigació, l'home portava explosius lligats al cos quan els agents l'han sorprès. Es tractaria del jove que apareix amb ulleres a les imatges que l'FBI ha fet públiques les últimes hores arran de les explosions a la marató, que van causar 3 morts i més de 170 ferits. L'altre jove, amb els cabells ondulats i gorra, està encerclat per la policia al barri de Watertown, i va armat, segons ha confirmat el cap de la policia de Boston. Fonts oficials han informat que es tractaria de dos germans, de 19 i 26 anys (el que ha mort), procedents del sud de Rússia i amb permís de residència als Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia té desplegat un gran operatiu per detenir-lo i alerta la població que es quedi dins de casa.

L'operació ha començat de nit. Segons ha explicat la policia de Boston en una roda de premsa, sobre les 22.20 h −4.00 h, a Catalunya−, la policia ha rebut una alerta d'un tiroteig al campus del Massachusetts Institute of Tecnhology (MIT). Dos homes havien robat en una botiga 7-Eleven de Central Square de Cambridge. Una càmera de seguretat els ha identificat com els sospitosos dels atacs a la marató.

En arribar han trobat un agent ferit dins del seu cotxe, que ha estat traslladat a l'hospital i declarat mort.

La policia ha determinat que els autors del tiroteig eren dos homes, i poc després han rebut l'alerta d'un robatori armat d'un cotxe: un home ha estat segrestat a punta de pistola i l'han retingut dins el cotxe durant mitja hora. La víctima ha estat alliberada il·lesa en una gasolinera. La policia ha començat la recerca del vehicle, que ha estat localitzat al barri de Watertown. Durant la persecució s'ha produït un tiroteig i un dels sospitosos ha resultat ferit i declarat mort a l'hospital. La policia ha fet un gran desplegament al sector per trobar el segon sospitós, que considera armat i perillós.

Les policies local, estatal i federal col·laboren en l'operació. Els artificiers de la policia de Boston estan treballant amb diversos paquets sospitosos que els perseguits han llançat al carrer. La policia ha confirmat almenys una explosió controlada.

L'operació ha començat poques hores després que la policia difongués les imatges de dos dels sospitosos, quan era mitjanit als Estats Units. Els mitjans nord-americans especulen que ho han fet per fer-los sortir de l'amagatall. Si es confirma que van ser els autors dels atacs a la marató de Boston, les preguntes que encara queden per respondre són la identitat dels sospitosos, si es tracta de ciutadans dels Estats Units o d'estrangers i quines eren les seves motivacions.

stats