Internacional 26/07/2013

La justícia egípcia empresona Mohamed Mursi, acusat d'assassinat i conspiració

L'exèrcit amenaça d'utilitzar la força per combatre la violència en les manifestacions previstes per aquest divendres

Agències
1 min
Seguidors de Mursi continuen acampats en protesta pel cop d'estat mentre l'exèrcit amenaça en utilitzar la força per desallotjar-los. MOHAMMED SABER / EFE.

El CaireLa justícia egípcia ha detingut el derrocat president Mohamed Mursi, en presó preventiva durant 15 dies, acusat d'haver contactat amb Hamàs per perpetrar "accions enemigues" a Egipte, segons informa l'agència estatal. Segons l'agència Reuters, el president islamista també hauria estat acusat d'assassinat. Mursi està retingut per l'exèrcit des del cop d'estat de principis de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les acusacions arriben el mateix dia que l'exèrcit egipci ha amenaçat d'utilitzar la força per reprimir qualsevol tipus de violència que es desencadeni en les manifestacions entre seguidors i detractors de Mursi previstes per aquest divendres.

A més, dijous l'exèrcit va donar un ultimàtum de 48 hores als Germans Musulmans perquè acabessin amb la resistència i acceptessin el full de ruta imposat pels militars fins a la convocatòria de noves eleccions.

Diversos tancs fan guàrdia, des de dijous a la nit, als punts d'accés a la plaça Tahrir, on aquest matí ja es congreguen un gran nombre de persones. Davant del Palau Presidencial també es preveuen concentracions en resposta a la crida que el cap de l'exèrcit Abdel Fattah al-Sisi va fer dimecres. El general va demanar als egipcis que sortissin al carrer per donar suport a les forces armades per combatre la violència desencadenada des que l'expresident Mohamed Mursi va ser destituït.

stats