28/09/2011

Sense ales

2 min

El conegut xef barceloní que fins ara feia cuina moderna acaba de reconvertir el seu restaurant Aroma en un restaurant de cuina tradicional que es dirà Aroma de l'Àvia. Diu que d'aquesta manera omplirà un buit a la ciutat: el de la cuina d'abans. A cada entrevista, el xef s'ha queixat que a Barcelona han desaparegut els restaurants de cuina tradicional catalana. Que és molt difícil menjar-hi escudella. Que és molt difícil menjar-hi botifarra amb mongetes i vedella amb bolets. En això té raó. A Barcelona és difícil trobar aquesta mena de menjar. I a tot Catalunya trobar una amanida bona, que no sigui de bossa, que tingui api, rave i pastanaga és miraculós.

El xef, doncs, obre el nou restaurant tradicional. I fa el que han fet tota la vida els restaurants tradicionals de fora de Barcelona (ignorats pels crítics gastronòmics amics del xef). Et posa el crispell, la croqueta de bacallà i el pa de coca amb tomàquet. Llàstima que, com que la cuina del restaurant que abans era modern és molt oberta, ara, l'olor de la crema cremada envaeix el menjador i molesta els parroquians.

El cuiner ho repeteix en totes les entrevistes. Si ha reorientat el restaurant és perquè a Barcelona no hi havia llocs on menjar cuina tradicional i ell vol omplir aquest buit. La tècnica és la mateixa que les multinacionals que et venen compreses o iogurts. Et diuen, com si fos la gran cosa, les compreses d'aquesta temporada són sense ales i els iogurts sense trossos. I no recorden que si ara és increïble que les compreses no duguin ales i els iogurts no duguin trossos és perquè ells, abans, van decidir que totes les compreses serien amb ales i tots els iogurts amb trossos. Té escuma de pebrots, la cosa.

stats